Fucsovics Márton búcsúzott Winston Salemben

Fucsovics Márton számára véget ért a winston-salemi ATP 250-es verseny. A magyar teniszező döntő játszmában maradt alul a spanyol Carlos Alcarazzal szemben. 

Fucsovics Márton azt követően, hogy a papírformát érvényesítve legyőzte a japán Yosuke Watanukit, a negyeddöntőbe kerülésért már keményebb feladat várt rá. A nyíregyházi játékos ugyanis a spanyol Carlos Alcarazzal cspott össze.

A két játékos a mérkőzés első hét játékában összesen 8 break labdát hagyott kihasználatlanul, ennek ellenére Alcaraz 4-3-as vezetésnél megtörte a jeget. A spanyol a harmadik fogadóelőnyéből már elvette Fucsovics adogatását, majd 5-3-nál lezárta a szettet. Fucsovicsot az elveszített első játszma egyáltalán nem zavarta meg, hiszen a második felvonásban minden kritikus gamet bezsebelt, és egy 6-0-át kiosztott Alcaraznak. A spanyol hiába nem nyert játékot a második szettben, pillanatok alatt összeszedte magát, és a döntő játszmát 4-0-val indította. A magyar teniszező ezek után csupán kozmetikázni tudott az eredményen, Alcaraz 6-2-re behúzta a harmadik szettet.

Carlos Alcaraz 2 óra 7 perc játék után jutott be a legjobb 16 közé, és játszik majd az amerikai Marcos Gironnal.

A mérkőzés végeredménye: 

Carlos Alcaraz ( 15 )-Fucsovics Márton ( 4 ) 6/3 0/6 6/2

Kiemelt kép forrása: tekdeeps.com