ATP Szófia: Sinner-Monfils döntőt rendeznek

Jannik Sinner és Gael Monfils jutott be a szófiai ATP 250-es torna fináléjába. Mindkét játékos szettveszteség nélkül nyerte meg az elődöntőjét. 

A szófiai verseny első elődöntőjében a torna második kiemeltjeként jegyzett Gael Monfils lépett pályára, akinek az amerikai Marcos Giron volt az ellenfele. A mérkőzés első játszmája szoros küzdelmet hozott. Giron került break előnybe a találkozó ötödik játékában, de Monfils hamar vissza tudott jönni, majd amikor a közönség már berendezkedhetett volna egy rövidítésre, a francia fogadóként lezárta a szettet. A nagy harcban elveszített első játszma nagyon megtörte az amerikait, aki a folytatásban már nem tudott újabb gamet nyerni. Monfils így magabiztosan harcolta ki a fináléba kerülést, és megküzdhet karrierje tizenegyedik egyéni ATP tornagyőzelméért.

Monfils két szettben győzte le Giront az első elődöntőben
Kép forrása: atptour.com

A második elődöntőben az volt a kérdés, hogy Monfils az első kiemelt Jannik Sinnerrel vívhatja-e a holnapi finálét. Az olasznak ehhez le kellett győznie a szerb Filip Krajinovicot. Sinner meggyőzően kezdte a találkozót, 4-1-es előnyre tett szert, azonban egy pillanatnyi rövidzárlatnak köszönhetően Krajinovic vissza tudott kapaszkodni. A szerb hiába tüntette el a break hátrányát, adogatása mögött továbbra sem tudott stabil maradni, amit Sinner azzal büntetett meg, hogy 6-3-ra megnyerte az első játszmát. A második felvonásban sokáig úgy nézett ki döntő szettre kerülhet sor, hiszen Krajinovic már 5-3-ra is vezetett. Sinner azonban még időben tudott kapcsolni, és miután zsinórban 4 játékot bezsebelt, végül két játszmában abszolválta az elődöntőt. A címvédő 1 óra 43 perc játék után jutott be a szófiai fináléba.

Sinner szettveszteség nélkül jutott be a fináléba
Kép forrása: ruetir.com

A szófiai verseny döntőjében tehát az első és a második kiemelt összecsapása következik. Sinner vajon megvédi a címét Szófiában, avagy Gael Monfils személyében új bajnoka lesz a tornának? A finálé holnap délután fél 4-kor veszi kezdetét.

Az elődöntők eredményei: 

Jannik Sinner ( 1 )-Filip Krajinovic ( 5 ) 6/3 7/5

Gael Monfils ( 2 )-Marcos Giron 7/5 6/0

Kiemelt kép forrása: firstsportz.com