Jannik Sinner lett Szófia bajnoka

Jannik Sinner végső győzelmével zárult a szófiai ATP 250-es verseny. Az olasz teniszező a fináléban magabiztosan győzte le a francia Gael Monfilsot. 

Jannik Sinner címvédésre készült a bolgár fővárosban, és ehhez utolsó lépésként le kellett győznie Gael Monfilsot. Mind a két játékos meggyőző teljesítményt nyújtott a döntőig, hiszen egyikük sem veszített játszmát a hét során. A két teniszező utoljára az idei US Openen csapott össze, akkor egy igen küzdelmes találkozót tudott Sinner öt szettben abszolválni.

Sinner rögtön breakkel nyitotta a mérkőzést, és a következő játékok alapján nem úgy tűnt Monfils képes lehet visszazárkózni. Az olasznál is eljött azonban a hullámvölgy, amit viszont a francia 4-2-es hátránynál nem tudott kihasználni, hiszen két fogadóelőnyt is elmulasztott. Ez volt a francia utolsó lehetősége, hogy a játszmán belül visszakapaszkodjon, mivel Sinner 5-3-nál kíméletlenül kiszerválta a szettet. A torna első kiemeltje ráadásul pazarul nyitotta a második felvonást, miután elvette Monfils legelső adogatójátékát. Sinner pedig a breaket követően nagyszerűen teniszezett saját szervája mögött, és egy 6-4-re megnyert játszmával lezárta a találkozót.

Sinner gond nélkül győzte le Monfilsot a szófiai fináléban
Kép forrása: theswitzerlandtimes.com

Jannik Sinner tehát teljesen megérdemelten megvédte a címét Szófiában, hiszen nem tudtak szettet elvenni tőle. Az olasz teniszező pályafutása negyedik egyéni ATP tornagyőzelmét szerezte meg.

A döntő végeredménye: 

Jannik Sinner ( 1 )-Gael Monfils ( 2 ) 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: au.sports.yahoo.com