Casper Ruud ülhetett fel a trónra San Diegoban

Casper Ruud nyerte a San Diego-i ATP 250-es tornát. A norvég teniszező a fináléban megsemmisítő verést mért a brit Cameron Norriera. 

Cameron Norrie és Casper Ruud küzdött meg egymás ellen azért, hogy kiderüljön, ki lesz a San Diego Open legelső bajnoka. Mind a két játékos meggyőző teniszt mutatott a döntőig, hiszen a brit többek között Shapovalovot és Rublevet búcsúztatta, a norvég pedig Murraynek, illetve Sonegonak is az útját állta.

Ruud lehengerlően kezdte a finálét, hiszen az első játszmában mindösszesen 10 pontot engedélyezett Norrie számára. A norvég remekül játszott első szervái mögött, miután a pontok 74 százalékát megnyerte belőlük, még a brit nem csoda, hogy hadilábon állt adogatóként, mivel ez a mutató a részéről csupán 48 százalékosra sikeredett. A második felvonásban Norrie egy rövid időre megérkezett a mérkőzésbe, azonban ez a játszma sem alakult túlságosan szorosan, miután kétszer is elveszítette az adogatását. Ruud egy 6-2-re bezsebelt szettel zárta le a finálét, és 1 óra 3 perc játékot követően lett San Diego bajnoka.

Ruud mindösszesen 2 játékot veszített a San Diego-i fináléban
Kép forrása: atptour.com

Casper Ruud pályafutása során először nyert kemény pályás versenyt, és győzelmével stabilan őrzi a helyét a Top 10-ben. A norvégnak ez volt karrierje hatodik egyéni ATP tornagyőzelme.

A döntő végeredménye: 

Casper Ruud ( 2 )-Cameron Norrie 6/0 6/2

Kiemelt kép forrása: tennismajors.com