“Az egész életemet arra tettem fel, hogy Rafaelt felkészítsem a nehézségekre”

2021. október 21.
by kert

Rafael Nadal nagybátyja és első edzője, Uncle Toni érdekes, kérdezz-felelek típusú műsorban szerepelt, ahol átlagemberek kérdezhették a legkülönfélébb témákról

Toni Nadal őszintén válaszolt a kérdésekre, melyek közül kiemelkedett, hogyan lehet motiválni egy olyan sportolót -unokaöccsét, a 20-szoros Grand Slam győztes Rafael Nadalt- aki mindent elért a teniszben.

Toni szerint Rafa még egyáltalán nem ért el mindent: “Azt szeretném, ha továbbra is a jövőre koncentrálna. Mindig azt tanítottam neki, hogy aki nem érzi motiváltnak magát, az hálátlan az életével és az eredményeivel szemben. Mindig készen kell állni a nehézségek leküzdésére.”

Egy pár héttel ezelőtti interjúban arról is kérdezték Tonit, hogy halad Rafa regenerációja a lábsérülés után, és mikor láthatjuk újra játszani.

Válasza bizakodásra adhat okot: “Az orvosok bátorítják Rafaelt, és úgy gondolom, ebből a sérülésből is vissza fog jönni. Optimista vagyok 2022-vel kapcsolatban, még látok 2-3 jó évet az unokaöcsém pályafutásában. Remélem, újra eléri a legjobb teniszét.”

Maga Nadal, aki már csak 5. a világranglistán, egy múlt heti, mallorcai rendezvényen óvatosabban nyilatkozott, amikor a visszatérésről kérdezték. Elmondta, hogy az orvosi utasításokat pontosan betartva, napról-napra készül, és nagyon figyeli a teste reakcióit. Bár nyilvánosságra hozták a 2022-es Australian Openre tervezett mezét, korántsem biztos, hogy már Melbourne-ben láthatjuk a spanyolt.

Forrás

A kiemelt kép forrása: