ATP Antwerp: Fucsovics Márton számára a negyeddöntő jelentette a végállomást

Fucsovics Márton számára véget ért az ATP 250-es Antwerp-i torna. A magyar teniszező a negyeddöntőben két szettben szenvedett vereséget a dél-afrikai Lloyd Harris-szel szemben.

Fucsovics Mártonnak igencsak önbizalomnövelő lehetett a Roberto Bautista Agut elleni csütörtöki győzelem, és ennek köszönhetően az elődöntőbe jutásért a dél-afrikai Lloyd Harris-szel mérkőzött meg. A két játékos utoljára idén Dohában mérte össze az erejét, ahol a magyar teniszező nyert döntő szettben.

Fucsovics számára nem indult túlságosan jól a találkozó. Harris már a mérkőzés elejétől ostromolta a magyar adogatását, és ennek meglett az eredménye, hiszen a harmadik játékban break előnybe került. A nyíregyházi teniszező ráadásul 4-2-es hátránynál újra elveszítette a szerváját, a Harris pedig kíméletlenül lezárta 6-2-vel az első játszmát. A második felvonásban a dél-afrikai 3-3-nál egy újabb fogadójáték megnyerésével óriási lépést tett a győzelem megszerzése felé, majd 5-4-nél már a továbbjutásért adogathatott. Fucsovics annak ellenére, hogy sikeresen visszajött a break hátrányból, a kétszettes vereséget így sem tudta elkerülni. Harris végül egy 7-5-re megnyert szettel behúzta az 1 óra 25 percig tartó negyeddöntőt, és készülhet az olasz Jannik Sinner elleni összecsapásra.

A mérkőzés végeredménye: 

Lloyd Harris ( 7 )-Fucsovics Márton 6/2 7/5

Kiemelt kép forrása: magyarnemzet.hu