ATP Finals 2021: Rublev magabiztosan legyőzte Tsitsipast

Andrey Rublev nyerte a Nitto ATP Finals második játéknapjának esti mérkőzését. Az orosz teniszező a vártnál simábban győzte le a görög Stefanos Tsitsipast. 

Azok után, hogy a világelső győzelemmel mutatkozott be a torinói világbajnokságon, a zöld csoport másik mérkőzésén Stefanos Tsitsipas és Andrey Rublev mérte össze az erejét. Megtippelhetetlen mérkőzés elé néztünk, hiszen az utóbbi időben mind a két játékos messze a tudása alatt teljesített.

Rublev már a mérkőzés elején elkezdte szorongatni Tsitsipas adogatását, a görög azonban az első játékban még remekül állta a sarat. Az orosz azonban nem engedte sokáig levegőhöz jutni a görögöt a saját szervái mögött, és 2-2-nél már break előnybe került. A Rublev az egész játszma során rendkívül hatékonyan játszott adogatóként, és ennek köszönhetően 6-4-gyel vezetést szerzett. A második felvonás forgatókönyve egy az egyben lemásolta az első játszmáét. Tsitsipas az első gameben még elkerülte a break hátrányt, majd 2-2-nél elveszítette az adogatását. A folytatásban Rubleven továbbra sem lehetett fogást találni adogatóként, és egy újabb 6-4-re megnyert szettel lezárta a találkozót.

A mérkőzés végeredménye: 

Andrey Rublev ( 5 )-Stefanos Tsitsipas ( 4 ) 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com