ATP Finals 2021: Az olimpiai bajnok jutott a fináléba

2021. november 21.
by cort

Az olimpiai bajnok legyőzte a világelsőt az ATP Finals második elődöntőjében, így vasárnap kora délután Daniil Medvedev – Alexander Zverev finálét rendeznek Torinóban.

Idén ötödik alkalommal feszült egymásnak a világelső Novak Djokovic, és az olimpiai bajnok Alexander Zverev. A szerb az év eleji ATP-kupán, az Australian Open elődöntőjében, valamint a US Open elődöntőjében tudta legyőzni a németet, Zverev pedig az olimpiai tornán a legjobb négy között nyert Djokovic ellen. Az első játszmát szettlabdát hárítva, rövidítésben a német nyerte, és a folytatásban is sokáig fej-fej mellett haladt a két játékos. 4-4-nél Djokovic némileg váratlanul elvette Zverev adogatását, majd pedig ötödik szettlabdáját kihasználva behúzta a játszmát. A döntő felvonásban is egy break döntött, Zverev 2-1 után lebreakelte a világelsőt, majd pedig magabiztosan kiszerválta a meccset.

Zverev és Medvedev rövid időn belül harmadik alkalommal találkozik, a párizsi masters torna eldöntőjében, illetve a mostani ATP Finals csoportmérkőzésén is az orosz tudott nyerni, így kijelenthető, hogy a címvédő a mai mérkőzés esélyese.