Roddick a Nagy Hármas versenyfutásáról

A 2003-as US Open győztes a Tennis Channel élő műsorában latolgatta a 20-szoros bajnokok jövő évi Grand Slam esélyeit

Novak Djokovic 2021-ben a US Open kivételével megnyerte a major tornákat, egalizálva ezzel Roger Federer és Rafael Nadal 20 trófeáját. A Roland Garros elődöntőjében ráadásul épp Rafael Nadalt győzte le nagy meglepetésre, megfosztva ezzel a spanyolt attól, hogy -legalább ideiglenesen- egyedüliként üljön a trónon 21 győzelemmel.

Hogy hogyan alakulhat hármójuk gigászi versenye a jövő évben, arról Roddick így vélekedett: “Ha azt nézzük, mennyire használták el a testüket az utóbbi 5, de akár 10 évben, akkor egyértelműen Djokovic van a legjobb helyzetben. Idén még önmagát is felülmúlta, majdnem sikerült elérnie a naptári Grand Slamet. Az ő pályafutásában maradt még a legtöbb lehetőség.”

Az év első Grand Slamével kapcsolatban ezt mondta az amerikai: “Nem hiszem, hogy Rafa lenne az esélyes az Australian Openen, függetlenül attól, hogy Novak ott lesz e vagy sem.”

Roddick utóbbi mondata arra utal, hogy Melbourne-ben csak koronavírus ellen oltott játékosok léphetnek majd pályára, a szerb világelső esetében pedig bizonytalan, hogy beoltatta e magát.

Nadalnak -aki közel fél éves kihagyás után készül visszatérni decemberben, a Mubadala World Tennis Championshipen- természetesen salakon, a Roland Garroson, 13 bajnoki címe helyszínén van a legnagyobb sansza, hogy gyarapítsa még Grand Slam győzelmei számát.

Federerről szólva Roddick nem túl optimistán tekintett a jövőbe: “Sajnos nem hiszem, hogy Roger nyer még Grand Slamet. Bárcsak rámcáfolna, de elképesztően nehéz dolga van.”

Roddick szavait igazolja, hogy a múlt héten mind maga Federer, mind edzője, Ivan Ljubicic megerősítette, hogy a svájci rehabilitációja lassan halad, ezért az Ausztrál Opent biztosan kihagyja, de még wimbledoni szereplése is erősen kérdéses.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.hindustantimes.com