ATP Melbourne: Nadal már negyeddöntős

Rafael Nadal magabiztos győzelemmel kezdett a Melbourne-i ATP 250-es versenyen. A spanyol teniszező két szettben győzte le a litván Ricardas Berankist. 

Rafael Nadal hosszú kihagyás után játszott ismét egyéniben tétmeccset Melbourneben, ahol az első fordulóban a litván Ricardas Berankis várt rá ellenfélként.

Nadal igen meggyőzően kezdte a találkozót. A spanyol nem teketóriázott sokat, hiszen már 2-1-es vezetésénél elvette Berankis adogatását, majd 5-2-nél egy újabb breaknek köszönhetően szettelőnybe került. Nagyon úgy tűnt, hogy a torna első kiemeltje ezt a mérkőzést könnyedén abszolválja, azonban a második felvonásban 5-2 után a litván teniszező zsinórban három játékot megnyerve 5-5-re alakította az állást. Nadal azonban nem szeretett volna túlórázni, és miután a következő két gamet mindösszesen egyetlen pont elveszítésével abszolválta, 7-5-re behúzta a második szettet, így 1 óra 32 perc játék után továbbjutott.

Rafael Nadal tehát kétszettes győzelemmel kezdett Melbourneben, és a negyeddöntőben az Alexei Popyrin-Tallon Griekspoor mérkőzés nyertesével találkozik.

A mérkőzés végeredménye: 

Rafael Nadal ( 1 )-Ricardas Berankis 6/2 7/5

Kiemelt kép forrása: sportscentre.live