Bublik Montpellierben, Ramos-Vinolas Cordoba-ban, Joao Sousa Pune-ban diadalmaskodott

A tegnapi napon három helyszínen avattak új bajnokot! Alexander Bublik karrierje első ATP tornagyőzelmét szerezte meg, míg Albert-Ramos Vinolas és Joao Sousa egyaránt a negyedik 250-es kategóriájú trófeájukat emelhették magasba. 

Montpellierben minden bizonnyal mindenki egyértelmű és a papírformának megfelelő Alexander Zverev végső győzelmet várt. A német teniszező ugyan nagyon magabiztosan bejutott a franciaországi torna fináléjába, ott azonban egy igen váratlan vereséget szenvedett Alexander Bubliktól. A kazah játékos egy küzdelmesebb csatában szerzett 6-4 arányban vezetést, majd miután a második felvonásban kétszer is elnyerte Zverev adogatását, meglehetősen magabiztos győzelmet aratott a német felett. A kazah teniszező azok után, hogy 2019-ben és 2021-ben is 2-2 döntőt veszített el, ötödik próbálkozásra már bezsebelte karrierje első ATP tornagyőzelmét.

Bublik meglepően simán legyőzte Zverevet a Montpellier-i döntőben
Kép forrása: sportbuzzer.de

Cordobában Albert Ramos-Vinolas emelhette magasba a trófeát. A spanyol teniszező hatodik kiemeltként vágott neki a viadalnak, ahol egész héten meggyőző teniszt mutatott be, hiszen a döntőig még játszmát sem veszített. Ramos-Vinolas ellenfele a fináléban a nem kis meglepetésre odáig eljutó Alejandro Tabilo volt. A chilei játékos remekül helyállt karrierje első ATP döntőjében, azonban egy 2 óra 43 perces csatából a spanyol jött ki szetthátrányból fordítva győztesen. Ramos-Vinolas a 2021-es estorili sikere után tudott ismét ATP 250-es versenyen diadalmaskodni.

Ramos-Vinolas szetthátrányból fordítva szerezte meg a cordobai tornagyőzelmet
Kép forrása: atptour.com

Puneban Joao Sousa nem talált legyőzőre. A portugál teniszező elképesztő héten van túl, hiszen igen nehéz úton jutott el a döntőig. Sousa már a második fordulóban egy döntő szett Tiebreak-es mérkőzésre kényszerült Gianluca Magerrel szemben, majd az elődöntőben Elias Ymer-t három mérkőzéslabda hárítását követően búcsúztatta. Sousa a fináléban a finn Emil Ruusuvourival csapott össze, akit döntő játszmában tudott legyőzni. A 32 éves játékosnak igen sokat kellett várni az újabb trófeára, hiszen Pune-et megelőzően a 2018-as estorili tornát nyerte meg.

Joao Sousa 2018 után tudott ismét ATP tornát nyerni
Kép forrása: aki-nordique.net

ATP 250 Montpellier döntő eredmény: 

Alexander Bublik ( 6 )-Alexander Zverev ( 1 ) 6/4 6/3

ATP 250 Cordoba döntő eredmény: 

Albert Ramos-Vinolas ( 6 )-Alejandro Tabilo 4/6 6/3 6/4

ATP 250 Pune döntő eredmény: 

Joao Sousa-Emil Ruusuvouri( 6 ) 7/6(9) 4/6 6/1

Kiemelt kép forrása: tennis-tourtalk.com