Casper Ruud lett Buenos Aires bajnoka

Casper Ruud végső győzelmével zárult a Buenos Aires-i ATP 250-es torna. A norvég teniszező a fináléban az argentin közönség legnagyobb bánatára döntő szettben legyőzte a hazai pályán játszó Diego Schwartzmant. 

Buenos Aires-ben nem történt nagyobb meglepetés, hiszen a fináléban az első és a második kiemelt összecsapása következett. Casper Ruud nagyon magabiztosan, szettveszteség nélkül jutott el a döntőig. Diego Schwartzmannak már egy fokkal nehezebb dolga volt, hiszen a második fordulóban, Francisco Cerundolo adogathatott ellene a továbbjutásért.

Az első játszmát a kihasználatlanul hagyott fogadóelőnyök jellemezték, és a két teniszező így jutott el 5-5-ig. Schwartzman 5-4-es hátránynál szettlabdát is hárított adogatóként, amit a saját javára tudott fordítani. Az argentin a következő játékban a játszmán belüli harmadik break lehetőségét már értékesítette, majd nem sokkal később 7-5-tel megszerezte a vezetést. Schwartzman hiába került óriási csatában szettelőnybe, innentől egy teljesen másik mérkőzés kezdődött. Ruud az első felvonáshoz képest emelni tudta a játéka színvonalát, jóval agresszívabban teniszezett, és nem igazán engedte kibontakozni Schwartzmant. A norvég teniszező nagyon simán megfordította a döntőt, hiszen a második, illetve a harmadik játszmában csupán öt gamet veszített el. Ruud 2 óra 37 perc játékot követően zsebelte be a tornagyőzelmet az argentin fővárosban.

Ruud szetthátrányból fordítva nyerte meg a Buenos Aires-i finálét
Kép forrása: sports.nbcsports.com

Casper Ruud 2020 után ülhetett fel ismét a Buenos Aires-i trónra. A norvég megérdemelten nyerte meg a tornát, mivel amikor igazán kellett, egy hazai közönség előtt teniszező, igen szívós ellenféllel szemben nehéz helyzetben magasabb fokozatra tudott kapcsolni. A 23 éves játékosnak ez volt karrierje hetedik egyéni ATP tornagyőzelme.

A döntő végeredménye: 

Casper Ruud ( 1 )-Diego Schwartzman ( 2 ) 5/7 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: atptour.com