Reilly Opelka nyerte az amerikai házidöntőt Dallas-ban

Reilly Opelka lett a Dallas-i ATP 250-es torna végső győztese. Az amerikai teniszező, honfitársát, Jenson Brooksbyt győzte le a fináléban. 

Az amerikai közönség maximálisan elégedett lehetett a verseny alakulásával, hiszen már az elődöntőben négy amerikai küzdött meg a későbbi tornagyőzelemért. Jenson Brooksby döntő szettben harcolta ki a fináléba kerülést Marcos Giron ellen, míg Reilly Opelka egy 9-7-es, majd egy maratoninak bizonyuló 24-22-es arányú Tiebreakot megnyerve jutott döntőbe John Isner-rel szemben.

Az első játszmában Brooksby szalasztotta el a szett egyetlen break lehetőségét. A két játékos a folytatásban igen ritkán engedte fogadóponthoz a másikat, így ezt az etapot rövidítés döntötte el. Opelka 2-2 után kontrollálni tudta a Tiebreaket, és ennek köszönhetően 7-6-tal vezetést szerzett. A második felvonásban Opelka nagy nyomás alá helyezte fogadóként honfitársát, ám a fiatalabbik amerikai remekül állta a sarat. A játszma sorsát egy újabb rövidítés határozta meg, ahol Opelka magabiztosan lezárta a találkozót, és ezáltal Dallas bajnoka lett.

Opelka diadalmaskodott az amerikai házidöntőn
Kép forrása: dallasnews.com

Reilly Opelka 2020 után nyert ismét egyéni ATP tornát. A hórihorgas amerikai nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott Dallasban, hiszen Mannarino, Isner és Brooksby ellen sem veszített szettet.

A döntő végeredménye: 

Reilly Opelka ( 2 )-Jenson Brooksby ( 4 ) 7/6(5 ) 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: atptour.com