ATP Doha: Fucsovics Márton már negyeddöntős

Fucsovics Márton bejutott a dohai ATP 250-es torna negyeddöntőjébe. A magyar teniszező döntő szettben győzte a dél-koreai Soonwoo Kwont. 

Fucsovics Márton a negyeddöntőbe kerülésért küzdött meg Dohában. A magyar játékos miután két szettben búcsúztatta a dél-afrikai Lloyd Harrist, a második fordulóban a dél-koreai Soonwoo Kwon-nal mérkőzött meg. A két teniszező legutóbb a 2021-es Eastbourne-i versenyen csapott össze, ahol Kwon szetthátrányból fordítva tudott nyerni.

Fucsovics korai breakkel indította a találkozót, az előnye azonban igen hamar elolvadt. A magyar játékos viszont tovább ostromolta ellenfele adogatását, és a játszma nyolcadik játékában újra fogadóként nyert gamet, így 5-3-nál a szett megnyeréséért szerválhatott. Fucsovics pedig nem teketóriázott sokat, és pillanatokkal később 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonás igazi “tűzijátékkal” kezdődött, hiszen öt adogatójátékból négy breakkel zárult. A játszma sorsát végül rövidítés döntötte el, amit a dél-koreai 7-4 arányban megnyert, aki ezáltal kiegyenlített. Fucsovics az elbukott Tiebreak ellenére remekül nyitotta a harmadik etapot, és hamar ellépett 3-0-ra. Kwon ugyan vissza tudott zárkózni, azonban 3-2-es hátránynál ismét elveszítette a szerváját. A magyar játékos innen már nem engedte break közelébe a dél-koreait, és 2 óra 45 perc játékot követően továbbjutott.

Fucsovicsnak nem lesz könnyű dolga a legjobb 8 között, hiszen a grúz Nikoloz Basilashvili ellen lép pályára.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Soonwoo Kwon 6/3 6/7(4) 6/3

Kiemelt kép forrása: infostart.hu