Roberto Bautista Agut lett Doha bajnoka

Roberto Bautista Agut nyerte meg a dohai ATP 250-es tornát. A spanyol teniszező kétszettes győzelemmel vágott vissza a tavalyi döntős vereségért a grúz Nikoloz Basilashvilinek. 

A 2022-es dohai verseny nem hozott igazán sok változatosságot a tavalyihoz képest, hiszen idén is Nikoloz Basilashvili és Roberto Bautista Agut játszották egymás ellen a finálét. A Fucsovics Mártont is kiejtő grúz, Arthur Rinderknech legyőzésével jutott döntőbe, míg a spanyol igen nagy küzdelemben búcsúztatta Karen Khachanovot a legjobb 4 között.

Basilashvili korai breakkel kezdte a mérkőzést, aki viszont ezt a lendületet nem igazán tudta megőrizni. A folytatásban a grúz igencsak szenvedett saját adogatásai mögött, aminek az lett az eredménye, hogy kétszer is elveszítette azt. A spanyol így break hátrányból viszonylag simán megfordította az első játszmát, és 6-3-mal vezetést szerzett. Az elbukott első etap ellenére Basilashvili remekül indította a második felvonást, hiszen egy küzdelmesebb, majd két simább game megnyerése után 3-0-ra ellépett. A spanyol azonban a hátrány tudatában emelni tudott a játéka színvonalán, és 3-0-ás hátrányát követően mindösszesen 1 újabb gamet engedélyezett ellenfelének. Bautista Agut egy 1 óra 26 percig tartó találkozón nyerte meg a dohai finálét.

Bautista Agut 2019 után nyerte meg ismét a dohai tornát
Kép forrása: sportmax.tv

Roberto Bautista Agut 2019 után lett ismét a dohai torna végső győztese. A spanyol teniszező tizedik egyéni tornagyőzelmét szerezte meg Nikoloz Basilashvili legyőzésének köszönhetően.

A döntő végeredménye: 

Roberto Bautista Agut ( 2 )-Nikoloz Basilashvili ( 3 ) 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: tennistonic.com