Andrey Rublev megszerezte idei első tornagyőzelmét Marseille-ben

Andrey Rublev nyerte meg a Marseille-i ATP 250-es tornát. Az orosz teniszező a fináléban megállította a pazar sorozatot maga mögött tudó Felix Auger-Aliasimme-et. 

Felix Auger-Aliassime két hét alatt már a második tornadöntőjét játszotta, ezúttal Marseille-ben. A kanadainak Rotterdam-hoz hasonlóan a francia városban sem volt egyszerű dolga a trófea megszerzése érdekében, hiszen az orosz Andrey Rublev volt ezúttal az ellenfele. Auger-Aliassime két Tiebreaket követően búcsúztatta az elődöntőben Roman Safifullint, míg az orosz igencsak megszenvedett a hazai közönség előtt remek tornát futó Benjamin Bonzi-val szemben.

Auger-Aliassime igen nagy elánnal indította a finálét, és a mérkőzés első két játékát egyaránt elvitte. Rublev a gyengébb kezdés ellenére hamar magára talált, a break hátrányát azonnal semmisé tette, majd miután a játszma végjátékát jobban bírta idegekkel, 7-5-tel szettelőnybe került. A második etapban az orosz 5-4-nél könnyedén lezárhatta volna két játszmában is a találkozót, azonban ebben a gameben semmire veszítette el a szerváját. A kanadai hiába jött vissza az utolsó pillanatban, nem tudta a lélektani előnyt a maga javára fordítani, hiszen a szettet eldöntő rövidítést Rublev zsebelte be. A torna második kiemeltje közel két óra játékot követően lett Marseille bajnoka.

Rublev két szoros szettben nyerte meg a Marseille-i finálét
Kép forrása: windobi.com

Izgalmasan alakult Andrey Rublev számára a Marseille-i verseny, hiszen a döntőig vezető úton kizárólag döntő szettes mérkőzéseket játszott. Az orosz azonban amikor igazán kellett, jól tudott időzíteni, és a fináléban Auger-Aliassime-et két szoros játszmában legyőzte. Rublev karrierje kilencedik egyéni ATP tornagyőzelmét szerezte meg.

A döntő végeredménye: 

Andrey Rublev ( 2 )-Felix Auger-Aliassime ( 3 ) 7/5 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: espn.com.au