Murray: Ő a világelső, én pedig fém csípővel játszom

2022. május 4.
by HerczegGabor

Rég nem látott összecsapásra kerül sor a héten zajló madridi Masters tornán, ahol a jelenlegi világelső Novak Djokovic, és a korábbi világranglista első Andy Murray találkozik egymással.

A két teniszező első találkozójához egészen a 2006-os Madrid Openig kell visszautaznunk az időben, így igen komoly történelemmel szolgál kettőjük párosítása. A mai napig 36 alkalommal találkoztak egymással, nem egyszer Grand Slam fináléban is, kettőjük rivalizálásában a szerb vezet jelenleg jókora előnnyel (25-11-re) a brittel szemben. Legutóbbi összecsapásukra a 2017-es Doha-i tornán került sor, és akárcsak a legelső, így utolsó meccsükön is Djokovic hagyta el győztesen a pályát.

A brit a második körös győzelme után humorosan beszélt a következő mérkőzéséről:

„Ő a világelső, én pedig fém csípővel játszom, így nem sok esélyem van a mérkőzésen. Ez egy nagyszerű lehetőség számomra, hogy lássam, hol tart most a játékom. Megannyi nagyszerű csatát vívtunk már meg az évek során a világ legnagyobb versenyein, azt hiszem már mind a négy Grand Slam döntőben is megküzdöttünk eddig egymással. Találkoztunk korábban itt is a fináléban Madridban. Sajnos régóta nem volt lehetőségem pályára lépni Novak ellen, szóval minden percét élvezni fogom a találkozónak, mindent ki fogok adni magamból a meccsen és kiderül, hogy áll most a teniszem. ’’– nyilatkozta Murray.

A teljes interjút az alábbi linken nézhetitek meg:

kiemelt kép: atptour.com