Taylor Fritz nem akar alamizsnát Nadal visszalépése után

A második kiemelt spanyol Rafael Nadal csütörtök este sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem tud kiállni a pénteki elődöntőben Nick Kyrgios ellen

Nadal már a szerdai, Taylor Fritz elleni negyeddöntőben is ápolásra szorult, majd a csütörtöki orvosi vizsgálatok igazolták, hogy a hasfalában izomszakadás van.

A spanyol egy kíméletes edzéssel még megpróbálkozott ugyan, de késő délutánra sajtótájékoztatót hívott össze, ahol bejelentette visszalépését a wimbledoni tornától.

“Sajnos nyilvánvaló, hogy rosszabbodna a sérülésem, ha folytatnám a versenyzést.” – mondta Nadal. “Nem hiszem, hogy képes lennék két mérkőzést nyerni a jelen körülmények között. Nem akarok úgy kimenni a pályára, hogy nem tudom a legjobb játékomat nyújtani és nem vagyok versenyképes. Azt sem akarom kockáztatni, hogy a következő 3-4 hónapot teljesen ki kelljen hagynom.”

A bejelentés után néhányan -köztük a korábbi US Open döntős Pam Shriver- felvetették, hogy a szervezők alkalmazhatnák a szerencsés vesztes szabályt, azaz Taylor Fritz játszhatna Nadal helyett az elődöntőben.

Fritz a közösségi médiában a leghatározottabban visszautasította ezt az ötletet: “Nem kérek alamizsnát. Ha a pályán nem tudtam legyőzni Rafát, akkor nem érdemlem meg az elődöntőt. Ilyen egyszerű ez.”

Forrás: nixolympia.com

 

A pénteki napon tehát a centerpályán a Novak Djokovic-Cameron Norrie elődöntőn kívül a női párosok elődöntőit láthatják a jegytulajdonosok.

Nadal előreláthatólag egy hét pihenőre kényszerül, majd fokozatosan megkezdheti a felkészülést az US Openre.

Forrás

A kiemelt kép forrása: rafaelnadalfans.com / The Times