ATP Doha: Marozsán és Fucsovics is búcsúzott

Mindkét magyar játékos számára a második forduló jelentette a végállomást a dohai ATP 250-es versenyen. Marozsán Fábián két,- míg Fucsovics Márton három játszmában búcsúzott. 

A magyarok közül a mai napon elsőként Marozsán Fábián lépett pályára, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen a torna második kiemeltjeként jegyzett Karen Khachanov-val csapott össze. Marozsán jól kezdte a mérkőzést, pillanatok alatt ellépett 3-0-ra, azonban a játszma folytatásában mindösszesen 1 további játékot nyert, és ennek köszönhetően szetthátrányba került. A második felvonást a magyar rögtön break hátrányban nyitotta, azonban 4-3-as Khachanov vezetésnél visszajött. A játszma végét azonban Khachanov bírta jobban idegekkel, aki egy 7-5-re megnyert szettel bebiztosította a helyét a negyeddöntőben. Az orosz teniszező 1 óra 29 perc teniszt követően győzte le Marozsánt.

Fucsovics Márton igazán kellemetlen ellenfelet kapott a második fordulóban, hiszen a sorsolás Alexander Bublik-kal hozta őt össze. A magyar játékos remekül kezdte a találkozót, és egy 6-2-re behúzott játszmával vezetést szerzett. Fucsovics a második szett közepéig gond nélkül hozta a szerváját, azonban annak elvesztése 3-2-es hátránynál végzetesnek bizonyult, ugyanis Bublik 6-3-mal kiegyenlített. A harmadik etapban rendkívül szoros csatát láthatott a dohai közönség, ahol a kazah előbb 4-4-nél elvette Fucsovics adogatását, majd különösebb gond nélkül lezárta a meccset. Bublik 2 óra 9 perc játék után jutott be tehát a negyeddöntőbe.

ATP Doha, a második forduló eredményei: 

Alexander Bublik ( 4 )-Fucsovics Márton 2:6 6:3 6:4

Karen Khachanov ( 2 )-Marozsán Fábián 6:4 7:5

Kiemelt kép forrása: magyarnemzet.hu