ATP Bukarest: Fucsovics legyőzte Tabilo-t, és döntős

Fucsovics Márton bejutott a bukaresti ATP 250-es torna fináléjába. A magyar teniszező két játszmában győzte le a chilei Alejandro Tabilo-t. 

Fucsovics Márton már a döntőbe jutásért lépett pályára Bukarestben. A magyar teniszezőre előzetesen igen nehéz feladat várt, hiszen a salak boritáson viszonylag kellemetlen ellenfélnek számitó Alejandro Tabilo-val csapott össze. A két játékos még nem találkozott egymással.

Fucsovics nem teketóriázott sokat a remek kezdéssel, és a harmadik game-ben break előnybe került. A magyar játékos a folytatásban nagyon stabilan teniszezett saját adogatása mögött, és ennek köszönhetően 6-4-gyel megszerezte a vezetést. Fucsovics látszólag szerette volna minél magabiztosabban eldönteni az elődöntőt, és ehhez mérten előbb ellépett 4-0-ra, majd 5-2-nél már a találkozó megnyeréséért szerválhatott. Tabilo ekkor kezdett meg egy végső hajrát, amivel zsinórban 2 játékot megnyert. A magyar teniszezőnek ezzel 5-4-nél már egy jóval feszültebb helyzetben kellett lezárnia a meccset, amit viszont gond nélkül megtett. Fucsovics ezáltal 2018-as genfi tornagyőzelme után nyerhet holnap ismét ATP versenyt, az ellenfele a Mariano Navone-Gregoire Barrere összecsapásból kerül ki.

ATP Bukarest, az elődöntő eredménye: 

Fucsovics Márton-Alejandro Tabilo ( 4 ) 6:4 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com