Jan-Lennard Struff diadalmaskodott München-ben

Jan-Lennard Struff végső győzelmével zárult a müncheni ATP 250-es verseny. A német teniszező a fináléban két szettben győzte le az amerikai Taylor Fritz-et. 

München-ben az utolsó nap is lázban tartotta a német publikumot. A fináléban ugyanis Jan-Lennard Struff teniszezett, aki az amerikai Taylor Fritz-el nézett farkasszemet. Az elődöntők kétszettes mérkőzéseket hoztak: Struff egyszerűséggel megsemmisítette a dán Rune-ét, míg Fritz 6:3 6:4 arányban búcsúztatta a chilei Cristian Garin-t. A két játékos eddig kétszer csapott össze, 1-1 volt az örökmérleg állása.

A találkozó egy villámgyors break váltással kezdődött, majd a folytatásban az első szett kulcspillanatai Struff javára dőltek el. A német 5-4-es hátránynál három játszmalabdát hárított, nem sokkal később pedig 7-5-tel megszerezte a vezetést. A torna negyedik kiemeltjének ez hatalmas lökést adott a második etapban, hiszen két breaket is végrehajtva 5-2-es vezetésnél a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott. Struff ugyan adogatóként nem tudta lezárni a meccset, azonban 5-3-nál fogadóként már ezt megtette, és ezáltal München bajnokának mondhatta magát.

Jan-Lennard Struff egy igen nehéz sorsolás ellenére ( Van De Zandschulp, Auger-Aliassime, Rune, Fritz ) lett játszmaveszteség nélkül a müncheni verseny végső győztese. A német teniszezőnek ezzel negyedik próbálkozásra sikerült megnyerni  pályafutása első ATP egyéni trófeáját.

ATP München, a döntő eredménye: 

Jan-Lennard Struff ( 4 )-Taylor Fritz ( 3 ) 7:5 6:3

Kiemelt kép forrása: msn.com