RG 24: Nadal három játszmában kapott ki Zverev-től

Rafael Nadal számára az első forduló jelentette a végállomást a 2024-es Roland Garros-on. A spanyol teniszező háromszettes vereséget szenvedett a német Alexander Zverev ellen. 

Rafael Nadal a 2024-es Roland Garros második napján lépett pályára, és egy igen nagy erőpróba várt rá, hiszen a torna negyedik kiemeltjeként jegyzett Alexander Zverev-vel mérkőzött meg. A két játékos legutóbb a 2022-es párizsi Grand Slam viadalon csapott össze, ahol kicsit több mint 3 óra játék után egy igen csúnya bokasérülés miatt ért véget idő előtt a német számára az elődöntő.

Zverev kezdte jobban a találkozót, hiszen rögtön breakelni tudott. A német a folytatásban nagyon magabiztosan adogatott, majd 5-3-as vezetésnél fogadóként zárta le a játszmát. A második felvonásban sokat számított Nadal-nak, hogy 2-1-es hátránynál nem került nagyobb bajba, majd a következő game-ben elnyerte Zverev szerváját. A spanyolnak folytatás is jól alakult, és nagyon sokáig úgy tűnt kiegyenlíthet. Zverev azonban az utolsó pillanatban visszajött, majd miután a rövidítésben jobban egyben volt, 2-0-ás szettelőnyhöz jutott. Nadal természetesen továbbra is remekül harcolt, és a harmadik etap első két játékát egyaránt megnyerte. Zverev akarata viszont a továbbiakban egyre jobban érvényesült, és a német a harmadik játszmában 0-2 után már csak egyetlen game-met bukott el, és ennek köszönhetően egy kemény meccsen sikerrel vette az első fordulót. A tavalyi elődöntős a második körben a belga David Goffin-nel vagy a friss lyoni tornagyőztes Giovanni Mpetshi Perricard-dal méri össze az erejét.

Roland Garros, az első forduló eredménye: 

Alexander Zverev ( 4 )-Rafael Nadal 6:3 7:6(5) 6:3

Kiemelt kép forrása: foxsports.com.au