RG 24: Sinner magabiztosan jutott be az elődöntőbe

Jannik Sinner viszonylag könnyed győzelemmel jutott tovább a Roland Garros elődöntőjébe. Az olasz teniszező három játszmában győzte le a bolgár Grigor Dimitrov-ot. 

Megkezdődtek az urak versenyében a negyeddöntős küzdelmek. Az alsó ágon a legjobb 8 között két olyan teniszező mérte össze az erejét, akik eddig különösebb gond nélkül meneteltek a tornán. A párizsi nagyérdemű ugyanis Grigor Dimitrov és Jannik Sinner csatáját tekinthette meg. Kettejük párharca eddig három összecsapást hozott magával a múltból, és az olasz 2-1 arányban vezette az örökmérleget.

Sinner kezdte sokkal jobban a találkozót, mivel két alkalommal is elnyerte ellenfele adogatását, és ennek köszönhetően 6-2-vel szettelőnybe került. A második játszmát Dimitrov nem nyitotta túl fényesen, hiszen az első játékban break hátrányban találta magát. Sinner a folytatásban semmi esélyt nem adott a bolgárnak saját szervái mögött, ezzel pedig 83 perc teniszt követően már nagyon közel állt a továbbjutáshoz. Dimitrov a harmadik felvonásban némileg összeszedte magát adogatóként, azonban a világranglista második 4-4-nél ismét fogadóként nyert game-met. Sinner viszont nem tudta egyből lezárni a mérkőzést, ezáltal pedig ennek az etapnak a sorsáról rövidítés döntött. Az olasz látszólag nem szeretett volna túlórázni, és ehhez mérten nagyon magabiztosan behúzta a Tiebreaket 7-3 arányban. Az idei Australian Open bajnoka tehát relatíve könnyed sikerrel vette a negyeddöntőt, és játszik majd a Stefanos Tsitsipas-Carlos Alcaraz meccs győztesével az elődöntőben.

Roland Garros, a negyeddöntő eredménye: 

Jannik Sinner ( 2 )-Grigor Dimitrov ( 10 ) 6:2 6:4 7:6(3)

Kiemelt kép forrása: atptour.com