RG 24: Zverev jutott be utolsóként az elődöntőbe

Alexander Zverev-vel lett teljes az elődöntős mezőny a Roland Garros-on. A német játékos három játszmában múlta felül az ausztrál Alex De Minaur-t.

A Roland Garros férfi versenyének negyeddöntői a végéhez közeledtek, és már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul: Alexander Zverev vagy Alex De Minaur jut be utolsóként a legjobb 4 közé. A két játékos eddig 9 alkalommal mérkőzött meg egymás ellen, az örökmérleget a német vezette 7-2 arányban.

Gyors breakváltással kezdődött a találkozó, majd Zverev a hetedik játékban újra elnyerte ellenfele szerváját. A német erre az előnyre már nagyon óvatosan vigyázott, és ennek köszönhetően 6-4-gyel megszerezte a vezetést. A második felvonásban is a torna negyedik kiemeltje tudott elsőként fogadóként game-met nyerni, ennek ellenére De Minaur-nak volt nagyobb esélye az egyenlítésre. Az ausztrálnak azonban 5-4-nél a játszmalabda, majd a rövidítésben a 4-0-ás fór sem volt elegendő a szett megnyeréséhez. Zverev hatalmasat küzdött, 7-5 arányban húzta be a Tiebreaket, és ezzel hatalmas lépést tett a továbbjutás felé. A német ráadásul a harmadik etap közepén break előnybe került, nem sokkal később pedig az elődöntőért adogathatott. De Minaur ugyan nem hagyta, hogy ellenfele saját szervája mögött lezárja a meccset, azonban az adogatását újfent elbukta, és ez Zverev háromszettes sikerét jelentette. A tavalyi elődöntős 3 óra 2 perc teniszt követően győzte le De Minaur-t, és játszik majd a norvég Casper Ruud-dal.

Roland Garros, a negyeddöntő eredménye: 

Alexander Zverev ( 4 )-Alex De Minaur ( 11 ) 6:4 7:6(5) 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com