RG 24: Alcaraz hatalmas csatában győzte le Sinner-t

Carlos Alcaraz jutott be elsőként a 2024-es Roland Garros fináléjába. A spanyol teniszező öt játszmás küzdelemben múlta felül az olasz Jannik Sinner-t. 

Elérkezett a Roland Garros végjátéka, az elődöntők következtek. A legjobb 4 között az első mérkőzésén óriási harcra volt előzetesen kilátás, hiszen Carlos Alcaraz és Jannik Sinner nézett egymással farkasszemet. A két játékos fiatal koruk ellenére már számos csatát vívtak meg egymás ellen, legutoljára a spanyol tudott nyerni az Indian Wells-i elődöntőben, amivel akkor az olasz 2024-es veretlenségi sorozata szakadt meg.

Sinner számára kezdődött sokkal jobban a mérkőzés. Az olasz a találkozó elején szinte hiba nélkül teniszezett, és ennek is volt eredménye, hogy 4-0-ra el tudott lépni. Alcaraz ekkor kezdett ébredezni, megnyert 2 játékot, azonban 4-2-es hátránynál 40-15-ről bukta el az adogatását. Sinner pedig a következő game-ben higgadt maradt, és kiszerválta a szettet. Alcaraz a folytatásban is igen indiszponáltan játszott, igy ennek köszönhetően hamar break hátrányba került. Sinner viszont nem tudta fenntartani a játéka magas színvonalát, amit ellenfele azonnal kihasznált. Alcaraz 0-2 után ebben a játszmában már csak egy újabb játékot bukott el, és 6-3-mal kiegyenlített. A harmadik felvonás közepén ráadásul komoly fizikai problémák jelentkeztek az olasznál, ami viszont kisebb meglepetésre Alcaraz-t zavarta meg jobban. Sinner 2-2-nél egy nagyon fontos game-met fordított meg négy break labdáról, majd némileg agresszívabb teniszére a spanyol nem tudott megfelelően reagálni. A torna második kiemeltje 6-3 arányban nyerte meg ezt a szettet, ezzel pedig komoly lépést tett a győzelem felé.

A negyedik etapban láthattuk először, hogy az adogatók igazán érvényesíteni tudják az akaratukat, és egy jó darabig esély sem kínálkozott a fogadó játékosok előtt. A jég azonban Sinner szempontjából a lehető legrosszabb pillanatban tört meg, hiszen az olasz a szerváját igen csak váratlanul, és részben a saját hibájából 30-0-ről veszítette el, ami egyben az ötödik szett kezdetét jelentette. Alcaraz a folytatásban teljesen átvette az irányitást, és egy nagyon korai breakkel lépésről-lépésre haladt a döntő felé vezető úton. Sinner ugyan tudott alkalmatlankodni a spanyol adogatásainál, azonban a kétszeres Grand Slam bajnok eljutott addig, hogy szerválhasson a mérkőzés megnyeréséért. Alcaraz pedig 5-3-nál egy nagyon küzdelmes játékban higgadtabb maradt, és főleg remek adogatásinak köszönhetően lezárta a meccset.

Alcaraz heroikus küzdelemben diadalmaskodott Sinner-rel szemben
Kép forrása: twitter.com

Carlos Alcaraz tehát tavalyi elődöntős hatalmas fizikai blamája után idén ott van a Roland Garros fináléjában. A spanyol fantasztikus mérkőzésen verte Sinner-t 4 óra 12 perc teniszt követően, és a döntőben játszik majd a Casper Ruud-Alexander Zverev összecsapás győztesével.

Roland Garros, az elődöntő eredménye: 

Carlos Alcaraz ( 3 )-Jannik Sinner ( 2 ) 2:6 6:3 3:6 6:4 6:3

Kiemelt kép forrása: lemonde.fr