Alex De Minaur lett ‘s-Hertogenbosch bajnoka

Alex De Minaur végső győzelmével zárult az ‘s-Hertogenbosch-i ATP 250-es verseny. Az ausztrál teniszező a fináléban magabiztosan győzte le az amerikai Sebastian Kordát. 

Nagyjából negyed 1 tájékán elérkezett a füves pályás szezon első idei fináléja. s’Hertogenbosch-ban a döntőben az ausztrál Alex De Minaur, és az amerikai Sebastian Korda mérte össze az erejét. A hét alapján két remek formában lévő teniszező mérkőzött meg, hiszen egyikük sem veszített játszmát a verseny során. A finalisták eddig háromszor csaptak össze egymás ellen, De Minaur vezette az örökmérleget 2-1 arányban.

Az első szettben a felek csupán 2-2-ig haladtak fej-fej mellett. Ettől a ponttól egyértelműen De Minaur akarata érvényesült, aki zsinórban négy játékot megnyerve 6-2-re behúzta a szettet. A második felvonásban már nagyon úgy látszott, hogy ez a találkozó egy sétagalopp lesz az ausztrál számára, hiszen 5-2-es vezetésnél a tornagyőzelem megszerzése kapujában volt. Korda ekkor kezdett feltápászkodni a szakadék széléről, és a következő két game-met sikerrel abszolválva rögtön szorosabbá tette az összecsapást. Az amerikai azonban 5-4-es hátránynál egy nagyon küzdelmes játékban újra elbukta az adogatását, és ezzel De Minaur két szettben lezárta a mérkőzést. A torna első kiemeltje 1 óra 31 perc teniszt követően győzte le Kordát a fináléban.

Alex De Minaur nagyon meggyőzően teniszezett ezen a héten, maximálisan megérdemelte a s’-Hertogenbosch-i verseny trófeájának az elhódítását. Az ausztrál teniszező ezzel a sikerrel karrierje kilencedik tornagyőzelmét szerezte meg.

s’-Hertogenbosch, a döntő eredménye:

Alex De Minaur ( 1 )-Sebastian Korda ( 7 ) 6:2 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com