Ferrer zsinórban harmadszor lett Buenos Aires bajnoka

David Ferrer ismét címet tudott védeni a Copa Claro névre hallgató versenyen, ezt a tettet rajta kívül még senkinek sem sikerült végrehajtani. Döntőbeli ellenfele Fabio Fognini volt, akit két játszmában, 6:4, 6:3-ra tudott legyőzni.

Ferrer hét elveszített döntő után a nyolcadikat már behúztaForrás: atpworldtour.com

Ferrer hét elveszített döntő után a nyolcadikat már behúzta
Forrás: atpworldtour.com

A világranglista ötödik helyezettje hét elveszített tornadöntőből álló negatív sorozatának vetett véget mostani győzelmével, legutóbbi sikerét tavaly épp itt aratta. Ferrernek pályafutása során ez volt a 21. tornagyőzelme, salakon pedig 11-et tud felmutatni, amivel a harmadik helyre jött fel Robredo mellé – ennél több salakos trófeával csak Almagro (12) és Nadal (42) büszkélkedhet.

Ferrer remekül kezdte a döntőt, 3:0-ás előnyre tett szert úgy, hogy az első 18 labdamenetből 12-t ő nyert. Fognini ezután összekapta magát, 3:3-ra módosította a játszma állását, Ferrer azonban ismét breakelni tudott amivel meg is nyerte a szettet. A spanyol a második játszmában is el tudta venni ellenfele adogatását és egy óra 14 perc leforgása alatt rövidre is zárta a mérkőzést.

Ferrer szettveszteség nélkül abszolválta a tornát és megvédte 250 ranglistapontját, melyek mellé 84 060$-t is bezsebelt. Fognini jutalma 140 pont és 44 270$ volt.

Fognini ötödik egymást követő salakos tornáján is bejutott a döntőbe, ám a győzelmek számát nem sikerült négyre növelnie. Vereségével egy tízmeccses győzelmi sorozat szakadt meg, ami csak a második legjobb teljesítménye az olasznak – tavaly Stuttgartban és Hamburgban aratott győzelmei, valamint umagi döntője során 13 mérkőzésen maradt veretlen.

Végeredmény:

Ferrer – Fognini – 6:4, 6:3

A kiemelt kép forrása: copaclaro.com