Davis Cup 2014: Negyeddöntők az első nap után- alsó ág

2014. április 5.
by DGM96

Minden, amit a pénteki fejleményekről tudni kell- 2. rész.

Olaszország – Nagy-Britannia 1:1

forrás: theguardian.com

forrás: theguardian.com

Talán ez ígérkezett a legizgalmasabb párharcnak a négy közül. Az egyéniben stabilnak számító Seppi-Fognini kettős által egyáltalán nem tűnnek esélytelenek a taljánok, pláne, ha Nápolyban, salakon játszanak. Fabio Fognini játszotta az első mérkőzést, a világranglista 13. számára kötelező volt a győzelem a 161. James Ward ellen. A mezőny talán legbohémebb versenyzője kissé szoros mérkőzésen, de eleget tett az elvárásoknak (nem mellesleg, még veretlen a hazai DK-meccseken), ezzel előnyből várhatták a hazaiak a Seppi-Murray találkozót, ahol inkább a brit volt az esélyesebb. Azonban a wimbledoni bajnoknak egyáltalán nem volt könnyű dolga. Az első szettben még ugyan egy break döntött az ő javára, de a másodikban már kiélezett küzdelmet láthattak a nézők. Seppi nagyon közel volt az egyenlítéshez, 4/2-re vezetett, és ugyan Murray ebből feltámadt, de 4/5-nél összesen 4 szettlabdát kellett hárítania. A játék végén aztán a meccset félbe kellett szakítani a heves esőzés miatt.

A meccs ma folytatódott. Murray breakkel kezdett, majd 2-0-ás előnyre tett szert. A harmadikban viszont Seppi 3/1-re húzott el, de ezután már csak a skót nyert játékot.

A mérkőzések végeredményei:

F. Fognini – J. Ward 6/4 2/6 6/4 6/1

A. Murray – A. Seppi 6/4 7/5 6/3

Svájc – Kazahsztán 1:1

forrás: daviscup.com

Ebben a fordulóban a helvéteké a legerősebb keret (Wawrinka a 3., Federer a 4.), a szovjet utódállam ellen tehát sima győzelmet várt a genfi publikum. Ám Andrey Golubev beleköpött a levesükbe, aki a melbourne-i bajnok Wawrinkát győzte le, ráadásul négy szettben. Az aggodalmakat azonban Roger Federer elmulasztotta Mikhail Kukushkin ellen. Az elnyűhetetlen bázeli az egész mérkőzésen egyetlen egy breaklabdával szembesült, a három játszma pedig mindössze 2 óra alatt lezajlott.

A mérkőzések végeredményei:

A. Golubev – S. Wawrinka 7/6(5) 6/2 3/6 7/6(5)

R. Federer – M. Kukushkin 6/4 6/4 6/2

kiemelt kép forrása: ledger-enquirer.com