Verdasco nyerte a spanyolok csatáját Houstonban

Fernando Verdasco hat elveszített döntő után tegnap este révbe ért  a houstoni ATP 250-es tornán, ahol honfitársát, Nicolas Almagrót legyőzve ragadta el a végső győzelmet.

Verdasco négy év óta először nyert tornát Forrás: hdnux.com

Verdasco négy év óta először nyert tornát
Forrás: hdnux.com

Verdasco legutóbb 2010-ben tudott tornát nyerni, akkor a barcelonai 500-as versenyen nem talált legyőzőre. Mostani győzelmével 6-13-ra módosította a döntőkben mutatott mérlegét, ami még így sem valami acélos teljesítmény. Nicolas Almagrónak ez volt zsinórban a negyedik elveszített tornadöntője, tavaly ugyanitt John Isnertől kapott ki.

A negyedik kiemelt Verdasco nevéhez fűződött az egyetlen break az első játszmában és közel állt ahhoz, hogy a másodikban is előnyre tegyen szert. Négy breaklabdája közül viszont egyet sem tudott értékesíteni, ami ahhoz vezetett, hogy ellenfele húzott el 3-1-re. Verdasco a hetedik játékban vissza tudta venni elveszített adogatójátékát, 4-5-ös állásnál pedig egy drámai gémet tudott megnyerni: Almagrónak öt lehetősége is volt a játszma megnyerésére, az idősebbik spanyol azonban ezeket rendre vissza tudta verni. A játszma, és mint utóbb kiderült, a mérkőzés sorsáról a tie-break döntött, ahol Verdasco bizonyult jobbnak, így egy óra és 52 perc alatt 6-3, 7-6 arányban elragadta a tornagyőzelmet.

Verdasco David Marrero oldalán a páros döntőbe is bejutott, ott azonban címvédőként kikaptak a világelső Bryan fivérektől, döntő rövidítés 11-9-re. Győzelmének köszönhetően Verdasco lett az ötödik 30 feletti játékos, aki tornagyőzelemmel büszkélkedhet a szezonban. A 250 ATP ranglistapont mellé 85 900$ járt a győztesnek, Almagro pedig 45 245$-al és 150 ponttal lett gazdagabb.

Mindkét játékos azon lesz, hogy megőrizze a formáját a héten zajló Monte-Carlo Rolex Mastersre. Verdasco már az első fordulóban komoly kihívás elé néz Marin Cilic ellen, Almagro ellenfele pedig a francia Mathieu lesz.

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com