Felemás német nap, kiesett Hewitt Münchenben

Ezen a héten megkezdődtek a küzdelmek a müncheni ATP tornán, ahol több kiemelt és egy korábbi világelső is pályára lépett már.

Az említett volt ranglistavezető Lleyton Hewitt volt, aki a spanyol Albert Ramos ellen kezdte meg németországi szereplését. Az ausztrál játékos tornája azonban igen hamar véget ért, miután döntő játszmában vereséget szenvedett. Hewitt az első szettet ugyan rövidítésben hozta, viszont a folytatásban mindösszesen egy játékot tudott nyerni vetélytársa ellen. Ramos 6/7 6/1 6/0-s győzelmével tehát készülhet a második körbe, ahol majd Andreas Seppi ellen igen nehéz mérkőzésre számíthat.

A tornát két korábbi Grand Slam elődöntős is megkezdte. A két játékosból csak egynek sikerült jól a bemutatkozás. A 2011-es Roland Garros elődöntőse, az osztrák Jurgen Melzer ugyanis könnyedén abszolválta Alexander Zverev elleni első fordulós találkozóját. Nikolay Davydenko már csalódottabb lehetett, mivel nem bírt az argentin Federico Delbonis-szal, aki két játszmában győzte le az oroszt.

kohlschreiber

Kohlschreiber csalódott lehet szereplése miatt
kép forrása: tennisnet.com

Az utóbbi két napban több, hazai közönség előtt játszó teniszező is belevágott a müncheni küzdelmekbe. Ez a két nap azonban nem minden német játékosnak hozott szerencsét. Amit mindenképp ki kell emelnünk, hogy az ötödik helyen kiemelt Philipp Kohlschreibernek nem sikerült túljutnia az első fordulón, mivel az észt Denis Istomin megálljt parancsolt neki. Ez igen nagy meglepetés, ráadásul a németek közül a rettentően tehetséges Peter Gojowczyk és Michael Berrer is kiesett. A hazai közönség valószínűleg már csak Tommy Haas jó szereplésében bízhat az idei tornán.

Münchenben a német búcsúk után a kiemeltek hullása is megkezdődött. Bár Seppinek sikerült nyernie, azonban több kiemelt nem lehetett annyira boldog első fordulós mérkőzése után, mint a 30 éves olasz játékos. A müncheni verseny ugyanis Feliciano Lopez és Ivan Dodig számára is igen gyors véget ért. Előbbit a német Struff, utóbbit pedig a brazil Bellucci küldte haza.

A mai napon talán legjobb meccsének Martin Klizan és Mikhail Youzhny összecsapása ígérkezik, valamint a korábbi Roland Garros elődöntős Jurgen Melzer is pályára lép már a második fordulóban.

Az első forduló eredményei:

Dustin Brown-Ivo Karlovic 7/6(4) 7/6(5)

Federico Delbonis-Nikolay Davydenko 6/2 7/6(4)

Thomaz Bellucci-Ivan Dodig 7/6(0) 6/4

Jurgen Melzer-Alexander Zverev 6/1 6/2

Sergiy Stakhovsky-Peter Gojowczyk 3/6 6/4 6/1

Jan-Lennard Struff-Feliciano Lopez 6/3 6/4

Denis Istomin-Philipp Kohlschreiber 7/5 2/6 6/4

Marinko Matosevic-Michal Przysiezny 2/6 6/5-nél Przysiezny feladta

Andreas Seppi-Michael Berrer 6/3 7/5

Albert Ramos-Lleyton Hewitt 6/7(6) 6/1 6/0

Alejandro Falla-Jarkko Nieminen 6/2 6/1

Kiemelt kép forrása: sportnet.at