Jankovic kiesett a 16 között, Halep tovább menetel

A Roland Garros második hetének első játéknapján befejeződtek a nyolcaddöntők küzdelmei. A hölgyeknél kiesett a hatod kiemelt Jelena Jankovic, akinek a tavalyelőtti döntős Errani állta útját.

Petkovic 2011 óta először jutott Grand Slam negyeddöntőbe forrás: wtatennis.com

Petkovic 2011 óta először jutott Grand Slam negyeddöntőbe
forrás: wtatennis.com

A verseny első hetében több olyan játékos búcsúzott a női versenytől, akiket a végső győzelemre esélyesek között tartottak számon. A hatodik kiemelt Jankovic elől sorra hullottak ki a kiemeltek, így az egykori bajnoknőre sokan esélyesként kezdtek tekinteni. A szerb menetelése azonban csak a legjobb 16-ig tartott, Sara Errani ugyanis már túl nagy falatnak bizonyult számára.

Pedig az első játszmában még szettlabdája is volt Jelenának 6-5-ös vezetésnél, ám ezen lehetőség hárítása után a tie-breakben olasz ellenfele bizonyult jobbnak. Errani a másodikra is át tudta menteni az első szettben szerzett lendületét és 3-1-re elhúzva hamar breakelőnybe került. Jankovic ezt követően még szépíteni tudott, de több megnyert játékkal már nem tudott kedveskedni szurkolóinak és saját magának. A végeredmény 7-6, 6-2 lett a tizedik kiemelt javára, aki az elődöntőbe jutásért Andrea Petkovic ellen játszik majd.

Petkovic komoly sérülés és hosszas lábadozás után ismét olyan szintre küzdötte fel magát, hogy kiemeltként indulhasson Grand Slam tornán. A negyedéből korábban kiesett már Li Na, Wozniacki és Pavlyuchenkova is, így jelenleg ő itt a legmagasabban rangsorolt teniszező. Ellenfele a torna egyik meglepetésembere, a holland Kiki Bertens volt, aki repülőrajtot vett és 6-1-re megnyerte az első játszmát. Petkovic ezt követően összeszedte magát, és hasonlóan könnyen, 6-2-vel egyenlített. A döntő játszmában mindkét játékoson meglátszott a fáradtság, komoly problémát okozott a szervagémek megnyerése. Végül Bertens fonák hibáinak köszönhetően 6-5-nél Petkovic hajrázott egyet és elragadta a játszma- és mérkőzésgyőzelmet.

A másik ágon a még játékban lévő legmagasabban rangsorolt kiemelt, a sokak által titkos esélyesnek vélt Simona Halep (4) 6-4, 6-3 arányban nyert Sloane Stephens ellen, Kuznetsova pedig Safarovát verte hasonlóképpen.

Roland Garros, női egyes, nyolcaddöntő:

Petkovic – Bertens – 1-6, 6-2, 7-5

Errani – Jankovic – 7-6, 6-2

Halep – Stephens – 6-4, 6-3

Kuznetsova – Safarova – 6-3, 6-4

A kiemelt kép forrása: unionesarda.it