Kiesett a címvédő Queens Club-ban

A második fordulóban a brit közönség nem kis meglepetésnek lehetett szemtanúja Queens Club-ban. A címvédő ugyanis hamar búcsúzott a tornától.

wawrinka

Wawrinka könnyedén jutott a negyeddöntőbe
Kép forrása: atpworldtour.com

Előbb azonban nézzük meg mi történt Stan Wawrinka mérkőzésén. A svájci játékos Australian Open győzelme óta gyenge formát mutat, ráadásul a Roland Garros-on is az első fordulóban búcsúzott. A világranglista harmadiknak bőven volt adóssága rajongói felé, amit most Sam Querrey elleni győzelmével próbált törleszteni. Wawrinka végig magabiztos volt szervái mögött, így csak amerikai riválisától kellett elnyernie a szervajátékokat. Ezt négyszer meg is tette, 6/2 6/2-es győzelme így simának mondható.

matosevic

Matosevic a tavalyi elődöntőst is legyőzte
Kép forrása: za.news.yahoo.com

Queens Club Wawrinka magabiztos győzelme mellett több meglepetést is láthatott. Sokan gondolhatták, hogy idén a fináléban ismét két világklasszist láthatunk majd, azonban idén ez egészen biztosan nem lesz így. Marin Cilic és jo-Wilfried Tsonga, ha azt kérdeznénk mi ezen a tornán a közös bennük, csak egy név lenne a válasz: Marinko Matosevic. Az ausztrál teniszező ugyanis miután a tavalyi finalistát kiejtette, ma a franciák egyik kedvencét sem kímélte. A bosnyák születésű játékos tovább folytatta szárnyalását, ami a szerva statisztikájában bőven meglátszott. Tsonga mindösszesen hat játékot tudott nyerni, kérdés Wawrinka ellen jön-e az újabb bravúr a negyeddöntőben.

murray5

Murray hamar búcsúzott hazai közönség előtt
Kép forrása: tennisnow.com

Ma a hazai közönségnek sem lehetett túl sok oka az örömre délután. Andy Murray, aki idén negyedik Queens Club-i győzelméért küzdhetett meg, ezúttal igen gyorsan csomagolhatott. Radek Stepanek előbb megnyert egy rettentően kiélezett rövidítést, majd felőrölte a tavalyi győztest. A címvédés tehát idén egészen biztosan elmarad, a brit teniszező pedig készülhet a wimbledoni tornára. Ott majd nem lesz könnyű dolga Murray-nek, mivel 2013-ban ő nyert az All England Club füvén.

A mai napon a többi kiemelt már sikeresen abszolválta a második fordulót. Berdych kettő, Anderson három játszmában nyert, Dolgopolovnak csak másfél szettet kellett játszania a győzelemért.

A második forduló eredményei:  

Stan Wawrinka-Sam Querrey 6/2 6/2

Marinko Matosevic-Jo-Wilfried Tsonga 6/2 6/4

Grigor Dimitrov-Edouard Roger-Vasselin 7/6(3) 6/4

Alexandr Dolgopolov-Jarkko Nieminen 6/4 4/2-nél Nieminen feladta

Kevin Anderson-Sergiy Stakhovsky 6/3 3/6 7/6(4)

Radek Stepanek-Andy Murray 7/6(10) 6/2

Feliciano Lopez-Kenny De Schepper 7/6(3) 6/7(4) 7/6(3)

Tomas Berdych-Adrian Mannarino 7/6(2) 6/4

Kiemelt kép forrása: bbc.co.uk