WTA: Három mérkőzéssel kezdetét vette a WTA Bajnokok Tornája

Három kétszettes mérkőzéssel kezdetét vette a WTA Tournament of Champions. A Szófiában zajló torna első napján elég egyoldalú mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők. 

Forrás: newslocker.com

Forrás: newslocker.com

A nap első összecsapásán a hazai Tsvetana Pironkova, és az Australian Open döntős Dominika Cibulkova lépett pályára. A két hölgy eddigi hét összecsapásából hatot az idén Acapulco-ban győztes Cibulkova nyert, és most is a szlovák játékos örülhetett. Cibulkova az első játszma derekán elvette ellenfele adogatását, és ez az előny elégnek bizonyult a szett 6-3 arányú megnyeréséhez. A második felvonásban Pironkova kezdett jobban, összeszedettebben játszott ellenfelénél, hamar break-előnyre tett szert, de hiába vezetett 5-3-ra, Cibulkova kiegyenlített, és jöhetett a tie-break. A rövidítésben továbbra is a szlovák hölgy maradt lendületben, 6-1-re meglépett, és bár az idén Sydney-ben tornagyőzelmet arató bolgár öt mérkőzéslabdát hárítva 6-6-ra kiegyenlített, a következő két labdamenetet Cibulkova nyerte, és ezzel 6-3 7-6 arányban hozta az első mérkőzést.

Cibulkováék mérkőzése után a spanyol Carla Suarez Navarro, és a német Andrea Petkovic lépett pályára. A mérkőzésen egy rendkívül magabiztosan játszó spanyolt, és egy rengeteg hibával játszó németet láthatott a kilátogató bolgár közönség. Az idén Oeiras-ban első tornagyőzelmét arató Suarez Navarro hihetetlen stabil volt az alapvonal mögött, amire Petkovic-nak szemmel láthatóan semmilyen ellenszere nem volt, és bár az első 6-0-ra elvesztett első játszma után egy szorosabb második szettet produkált, egy percig sem volt kérdéses a mérkőzés győztesének személye. Suarez Navarro győzelmével 2-2-re módosította Petkovic elleni mérlegét, és idei ötvenedik mérkőzésgyőzelmét ünnepelhette, aminél többet csak Ana Ivanovic (58), és Serena Williams (52) aratott a 2014-es évben.

Az nap utolsó mérkőzését a francia Alize Cornet, és az olasz Flavia Pennetta játszották. A két hölgy eddigi négy találkozójukon mindig az olasz örülhetett, és ez a mai nap sem volt másképp. A nagyon egyoldalú mérkőzésen az Indian Wells-i bajnok Pennetta kőkeményen játszott, és az idén Serenát háromszor is legyőző Cornet egy percig sem volt partiban a rendkívül jó napot kifogó olasz játékossal. Pennetta 6-1 6-2-re nyerte a mérkőzést, és a mai három találkozón látottak alapján eddig ő látszik a legstabilabbnak egy esetleges év végi tornagyőzelemre.

A hozzászólások le vannak zárva.