Wawrinka nyert, Raonic kiesett Marseilleben

Marseilleben bemutatkoztak a legnagyobb nevek is. Wawrinka könnyedén jutott tovább, Raonic döntő játszmában szenvedett vereséget.

Bolelli ezúttal legyőzte Raonicot Kép forrása: tennisnow.com

Bolelli ezúttal legyőzte Raonicot
Kép forrása: tennisnow.com

Milos Raonic legnagyobb meglepetésre nem élte túl a második fordulót a marseillei ATP tornán. Legyőzője az olasz Simone Bolelli volt, aki sikeresen visszavágott a múlt héten Rotterdamban elszenvedett vereségért. Az első játszmában az olasz a lehető legjobb pillanatban vette el Raonic szerváját, azonban a kanadai úgy tűnt a játszma veszteség ellenére kezd belelendülni a játékba, könnyedén és stabil adogatójátékokkal egyenlített. A záró szakaszban Raonicnak lett volna egyetlen lehetősége breakelni még a játszma elején, ezt nem tette meg, így a Tiebreak elkerülhetetlen volt. A mindent eldöntő rövidítésben elegendő volt Raonic részéről egy apró megingás és Bolelli higgadt játékával bejutott a legjobb nyolc közé, ahol majd Gael Monfils lesz az ellenfele.

Wawrinka továbbra is remek formában van Kép forrása: tennisleader.fr

Wawrinka továbbra is remek formában van
Kép forrása: tennisleader.fr

Stan Wawrinka ott folytatta, ahol Rotterdamban abbahagyta. A svájci tornagyőzelemmel a zsebében érkezett a francia városba és a hazai közönség legnagyobb bánatára könnyedén legyőzte Benoit Pairet. Az első játszmában könnyedén vette el ellenfele adogatásait, majd miután már a folytatásban igen erősen rezgett a léc Paire adogatásánál, a második kiemelt ismét kisebb fórhoz jutott. Wawrinka pedig nagyon magabiztosan hozta a saját adogatójátékait és két sima szett után bekerült a negyeddöntőbe. A svájci az ukrán Sergiy Stakhovskyval csap össze.

Gulbis sem jutott negyeddöntőbe Marseilleben Kép forrása: open13.fr

Gulbis sem jutott negyeddöntőbe Marseilleben
Kép forrása: open13.fr

A francia közönségnek viszont Paire kiesése ellenére volt oka az örömre, mivel Jeremy Chardy nem kis bravúrt végrehajtva kiejtette a címvédőt. Ernests Gulbis tavaly megállíthatatlan volt a Marseilleben megrendezett ATP tornán, most viszont francia riválisa könnyedén legyőzte őt 6/3 6/4-re. A verseny a címvédő nélkül folytatódik, Chardy majd Simon ellen folytathatja menetelését, tehát az elődöntőben már egészen biztosan lesz hazai teniszező.

A második forduló eredményei:

Simone Bolelli-Milos Raonic 6/4 3/6 7/6(4)

Dominic Thiem-David Goffin 5/1-nél Goffin feladta

Gilles Simon-Borna Coric 6/2 3/6 6/3

Jeremy Chardy-Ernests Gulbis 6/3 6/4

Stan Wawrinka-Benoit Paire 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: laprovence.com

A hozzászólások le vannak zárva.