Kialakult a negyeddöntő párosítása Münchenben

Csütörtökön a nyolcaddöntőket rendezték Münchenben. A kiemeltek egytől-egyig könnyedén vették az akadályt.

Murray könnyedén nyert Kép forrása: dailymail.co.uk

Murray könnyedén nyert
Kép forrása: dailymail.co.uk

Andy Murraynek a hazai közönség előtt játszó Mischa Zverevel kellett megmérkőznie, azonban a brit esélyeshez méltóan nem vesztegetett sok időt a pályán első találkozóján. Murray rögtön bekezdett, elhúzott 4-0-ra, a dupla break előnyét pedig könnyedén megtartva vezetésre tett szert. Az első játszmában úgy tűnt, hogy még a játékokon belül is kevés beleszólása lesz Zverevnek. A második játszmát viszonylag már szorosabb játékok jellemezték, azonban ez sem volt elég a németnek, hogy megszorítsa Murrayt, 6/2 6/2 lett a vége, a kétszeres Grand Slam győztes a cseh Lukas Rosol ellen játszik majd.

Bautista Agut mindössesen három játékot veszített Kép forrása: ibnlive.in.com

Bautista Agut mindössesen három játékot veszített
Kép forrása: ibnlive.in.com

Az egyik legérdekesebbnek ígérkező Roberto Bautista Agut mindösszesen annyi játékot veszített, ahányadik kiemelt a tornán. Radek Stepanek bármikor tud meglepetést okozni, ez viszont nem az a nap volt. A spanyol miután az első szettben lenullázta ellenfelét, a folytatásban stabil tenisszel végig egy break előnyt tartva könnyed győzelmet aratott. Bautista Agut a dominikai Victor Estrella Burgossal csap össze az elődöntőbe kerülésért.

Thiem megeleptésre Fogninit búcsúztatta Kép forrrása: tennisnow.com

Thiem megeleptésre Fogninit búcsúztatta
Kép forrrása: tennisnow.com

A csütörtöki játéknap nem maradt meglepetés nélkül, erről az osztrák Dominic Thiem gondoskodott, aki megsemmisítette az olasz Fabio Fogninit. Thiem 3-0-val kezdett, riválisa hiába harcolt, hiába tette szorosabbá az állást, a szetten belüli négy elbukott adogatójátéka végzetes hibának bizonyult. A második játszmában Thiem még nagyobb fokozatra kapcsolt, az első szettben 5-2-nél elveszített játék volt az utolsó, amit Fognininak engedélyezett. AZ orsztrák így 6/3 6/0-s sikerével negyeddöntős és Gerald Melzer lesz az ellenfele.

A második forduló eredményei:

Andy Murray-Mischa Zverev 6/2 6/2

Lukas Rosol-Sergiy Stakhovsky 7/5 6/2

Roberto Bautista Agut-Radek Stepanek 6/0 6/3

Victor Estella Burgos-Janko Tipsarevic 6/4 6/7(1) 7/5

Philipp Kohlschreiber-Alexander Zverev 6/2 6/4

David Goffin-Simone Bolelli 7/6(5) 6/7(4) 6/1

Dominic Thiem-Fabio Fognini 6/3 6/0

Gerald Melzer-Pablo Andujar 4/1-nél Andujar feladta

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.