Már csak egy lépésre a Nadal-Federertől Rómában

Tegnap az alsó ágon a nyolcaddöntőkkel folytatódott a római verseny. Nadal és Federer is ellenállt a nagy szerváknak, majd továbbjutott.

Wawrinka magabiztosan verte Thiemet Kép forrása: livetennis.com

Wawrinka magabiztosan verte Thiemet
Kép forrása: livetennis.com

Stan Wawrinka a fiatal osztrák tehetség ellen, Dominic Thiem ellen lépett pályára. Az első játszmában néhány break labda kivételével könnyű adogatójátékok, majd a svájci egy végig kézben tartott rövidítéssel lépéselőnybe került. A második játszmában pedig Wawrinka végleg megtörte riválisát, 2-2-nél előnyt szerzett, amit nem engedett ki a kezéből. A tavalyi Australian Open bajnoka ezzel a győzelemmel idei legjobb salakpályás eredményét érte el, mivel eddig Monte Carloban és Madridban is a legjobb 16 volt a végállomás a számára.

Nadal mindig jókor használta ki a lehetőségeket Isner ellen Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Nadal mindig jókor használta ki a lehetőségeket Isner ellen
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Rafael Nadal óriási szervák elébe nézhetett tegnap délután az amerikai John Isner ellen. Isnerről tudjuk, hogy salakon is tud meglepetést okozni Nadal ellen, azonban ez nem az a meccs volt. Nadal már az első adogatójátékban ostromolta ellenfele adogatását, majd a mérkőzés során kétszer is elvette azt. A spanyol 6/4-re nyerte az első szettet, a második játszmában pedig 4-4-nél, vagyis a lehető legjobbkor került előnybe, amit könnyen megtartott. Nadal újabb erőpróbája a negyeddöntőben következik Wawrinka ellen.

Berdych óriási csatát nyert meg Kép forrása: movietvtechgeeks.com

Berdych óriási csatát nyert meg
Kép forrása: movietvtechgeeks.com

Fognini ezen a tornán már hozzászokott a drámai mérkőzésekhez, azonban ezúttal vereséget szenvedett a cseh Tomas Berdychhel szemben. A két játékos ugyanolyan arányban az első két szetten megosztozott, majd az olasz a záró felvonás első játékában elpazarolt két break labdára ráfázott egy picikét. Berdych a rövidítésig már nem engedte újabb lehetőséghez, ahol magabiztosan behúzta a Tiebreaket, így nagy küzdelem után csatlakozott a legjobb nyolc mezőnyéhez.

Federer két játszmás győzelmével jutott a negyeddöntőbe Kép forrása: perfect-tennis.co.uk

Federer két játszmás győzelmével jutott a negyeddöntőbe
Kép forrása: perfect-tennis.co.uk

Roger Federer akár meg is bűnhődhetett volna nyolcaddöntős mérkőzésén, miután 6/3 5/2-nél két mérkőzéslabdáról magára húzta a dél-afrikai Kevin Andersont, azonban ellenfele sem tudott kellően felbátorodni, hiába küzdött fantasztikusan. A svájci 5-5-től kezdve ismét elkezdett egyre pontosabban és stabilabban teniszezni, amitől Anderson remegett be. Federer 6/3 7/5-el jutott tovább, Berdych ellen sem lesz könnyű dolga a legjobb nyolc között.

A harmadik forduló eredményei:

Stan Wawrinka-Dominic Thiem 7/6(3) 6/4

Rafael Nadal-John Isner 6/4 6/4

Tomas Berdych-Fabio Fognini 6/3 3/6 7/6(2)

Roger Federer-Kevin Anderson 6/3 7/5

Kiemelt kép forrása: abc.news.go.com

A hozzászólások le vannak zárva.