Nadal hét év után nyert újra Hamburgban

2015. augusztus 4.
by Airon

Eljött az idő a keserű vereségek törlesztésére, amire a hamburgi döntő jó alkalom volt Nadal számára. A spanyol két szettben győzte le Fabio Fogninit.

Vasárnap délután már mindenki kíváncsi volt arra, hogy Rafael Nadal fenségterületén való sok megbotlás után tud-e tornagyőzelemmel javítani. Az olasz Fabio Fognini ráadásul idén már többször is borsot tört az orra alá.

Nadal küzdelmes csatát nyert meg Kép forrása: theguardian.com

Nadal küzdelmes csatát nyert meg
Kép forrása: theguardian.com

A mérkőzést valamivel Fognini kezdte jobban, azonban hiába vette el kétszer egymás után Nadal adogatását, a sajátját nem tudta hozzátenni. Az első játszmát akármelyik játékos megnyerhette volna, de a végső eséllyel csak a spanyol tudott élni, aki 6-5-nél negyedik próbálkozásra egy rettentően hosszú játék végén előnyt szerzett. A második játszmában Nadal már 3-1-re is vezetett, ennek ellenére 5-4-nél Fognini kapta meg a lehetőséget az egyenlítésre, ez nem jött össze, ilyenkor pedig ahogy az már lenni szokott, Nadal kíméletlenül büntetett. A torna első kiemeltje zsinórban hozott két játékot ismét 5-5-öt követően, így egy két és fél órás harc után ő került ki győztesen a fináléból.

Nadalnak fontos volt ez a győzelem, hiszen az elmúlt hónapok szereplése után nehét volt újra megfelelően talpra állni. A spanyol győzelmével már 9. a ranglistán, harmadik idei tornagyőzelmét aratta.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.