Nem hibáztak a nagyok Cincinnatiben

Véget ért a második forduló Cincinnatiben. Djokovicék letudták a kötelezőket, kialakult a legjobb 16 mezőnye az amerikai városban. 

Djokovic csak az első játszmában szenvedett a győzelemért Kép forrása: linkza.net

Djokovic csak az első játszmában szenvedett a győzelemért
Kép forrása: linkza.net

Novak Djokovic idén újra megpróbálhatja, azt ami még soha nem sikerült neki: nyerni Cincinnatiben. Ebben első ellenfele az egyre jobb formát mutató Benoit Paire volt, akinek egy szett leforgása után már nem adott sok reményt a győzelem megszerzésére. Az első játszmában a szerb break hátrányból szerzett vezetést, majd a másodikat 2-2 után már teljes mértékben a kezében tartotta, így túl van első mérkőzésén a világelső, David Goffinel játszik majd.

Továbbra is tart Murray győzelmi sorozata Kép forrása: bbc.co.uk

Továbbra is tart Murray győzelmi sorozata
Kép forrása: bbc.co.uk

Andy Murray montreali tornagyőzelme után megkezdte szereplését az amerikai városban is, Mardy Fish ellen érdekes meccs elé nézett. A hazai játékos hosszú sérülése után győzelemmel tért vissza saját közönsége előtt, brit riválisával is szépen tartotta a lépést, ez azonban még kevés volt a győzelemhez. Murray 6/4-re nyerte az első szettet, majd Fish szerválhatott az egyenlítésért, de ez most nem jött össze neki. Murray rövidítésben végül mindent eldöntött, a Grigor Dimitrov elleni összecsapás igen pikánsnak ígérkezik majd.

Wawrinkának nem ment könnyen Kép forrása: vavel.com

Wawrinkának nem ment könnyen
Kép forrása: vavel.com

A nagyok közül Stan Wawrinkának volt a legnehezebb dolga, tegyük hozzá Borna Coric ellen sosem mehet biztosra az ember. A horvát teniszező mindösszesen egy rövidítésre volt a győzelemtől, azonban annak elvesztése a svájci javára fordította a találkozót. A döntő szettben Wawinka 3-2-nél előbb breakelt, majd két sikeres adogatójátékával behúzta a találkozót, készülhet a nagy adogatásokra Ivo Karlovic ellen.

Nadal is ott van a nyolcaddöntőben Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Nadal is ott van a nyolcaddöntőben
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

A játéknap végére pedig maradt még egy sztár, ugyanis Rafael Nadal érkezett Cincinnati centerpályájára. A háló túloldalán Jeremy Chardy szerette volna ellene a továbbjutást kicsikarni, ennek ellenére a spanyol két játszmában megoldotta az első rá nehezedő feladatot. Nadal mind a két játszmában hamar break előnybe került, habár a játszma kiszerválása egyik esetben sem volt túl egyszerű feladat, de megcsinálta. A negyeddöntőért Feliciano Lopezt kell majd kiejtenie.

Ma már a nyolcaddöntőkkel folytatódik a harc. Nehéz lenne kiemelni a legjobb mérkőzést, rengeteg izgalom vár ránk a legjobb 16 között.

A második forduló eredményei:

Novak Djokovic-Benoit Paire 7/5 6/2

David Goffin-Fernando Verdasco 6/4 7/6(4)

Stan Wawrinka-Borna Coric 3/6 7/6(3) 6/3

Jerzy Janowicz-Jared Donaldson 6/4 7/6(4)

Tommy Robredo-Sam Querrey 6/1 5/7 6/3

Richard Gasquet-Thanasi Kokkinakis 7/6(5) 6/2

Andy Murray-Mardy Fish 6/4 7/6(1)

Rafael Nadal-Jeremy Chardy 6/3 6/4

Feliciano Lopez-Andreas Seppi 7/6(6) 6/2

Kevin Anderson-Jack Sock 6/3 7/6(7)

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.