Bombák földjén landolt a szentpétervári trófea

Hogy mit tudsz kezdeni azzal, amikor egy ágyúgolyó jön feléd és azt kezelni kell? Nos, ezt a helyzetet egy bizonyos portugál úriembernek nem sikerült megoldania.

De hogy miről van itt megint szó, amiért ezt a bevezetőt választottam, pedig lehetett volna tényszerű is. A győztes kiléte néhány gondolattal később minden egyes szavamat pontosan megmagyarázza.

Joao Sousa meglepetésre került a szentpétervári torna döntőjébe, ott azonban az a fajta tenisz várt rá, ami bármelyik embernek könnyen problémát jelenthet. A túloldalon ugyanis a kanadai Milos Raonic állt, és eddig közel sem úgy tűnt, mintha rutinból már ne tudná megnyerni ezt a mérkőzést.

Raonic rég várt tornagyőzelme Kép forrása: ca.sports.yahoo.com

Raonicnak sokat kellett várni erre a tornagyőzelemre
Kép forrása: ca.sports.yahoo.com

Az első játszma ráadásul abszolút úgy kezdődött, ahogy azt a kanadai elképzelte. Egy gyors break az elején, majd a következő kritikus adogatójátékot hozva már semmi sem állhatott az 1-0-ás vezetés útjába. Joao Sousa azonban a folytatásban igen sokat profitálhatott abból az egyszerű statisztikából, hogy a második szettben lévő első két adogatójátékában hét hét break labdát hárított. Ez rögtön megadta az alaphangot a portugál számára, a kitartásnak egy korai break lett az eredménye. Innentől kezdve pedig a saját adogatójátékait egytől-egyig 40:30 után befejezte, következhetett a döntő szett. Általában, ha elveszíted az adogatásodat egy adott játszma korai szakaszában, még nem számít annyira, visszaszerezhető- de nem feltétlenül tanácsos ezt Raonic ellen tenni. A kanadai a harmadik játszma második játékában agresszív támadójátékának köszönhetően előnyhöz jutott, majd Sousa segítőkészsége lehetővé tette az első támadás visszaverését. 3-0, innentől már Sousa nem tudott jelentősebben beleszólni a második kiemelt adogatójátékaiba, Raonic diadalmaskodott Szentpéterváron.

Raonicra már igen csak ráfért a végső siker, hiszen 2014 augusztusa óta várt erre. A kanadai pályafutása hetedik tornagyőzelmét aratta.

A döntő végeredménye:
Milos Raonic(2)-Joao Sousa(7) 6/3 3/6 6/3

Kiemelt kép forrása: philstar.com

A hozzászólások le vannak zárva.