A matador megállítja a felbőszült bikát?

Peking néhány órára “bikaviadal” helyszíne lesz. A híres esemény azonban könnyedén egy egészen új forgatókönyvvel érhet véget.  

Rafael Nadal-Fabio Fognini 7/5 6/3

Az idei mumus, akit két szett megnyerésével lehet csak elűzni magadtól. Fabio Fognini nem kevés alkalommal tört borsot Rafael Nadal orra alá.

Nadal visszavágott Fognininak a fájó US Open vereségért Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Nadal visszavágott Fognininak a fájó US Open vereségért
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Gyors break váltások az első játékokban, így jutott el a két játékos 3-2-ig. Nadal főként tenyereseivel irányította a játékot. A másik oldalról Fognini remek finom megoldásainak köszönhetően tartotta magát. 6-5-ig esély sem adódott az újabb breakre, az olaszt utolsó két hibája viszont a szettveszteségbe sodorta. Fogninit látszólag teljesen kizökkentette az első játszma rosszul sikerült befejezése. Az a tornádó, ami egy hónappal ezelőtt három szetten keresztül elsöpörte Nadalt, tegnap reggel csak egy gyenge szellőként fújdogált. Az olasz a második szettben nem kevés fölösleges rontást tudhatott magáénak, a torna harmadik kiemeltje már könnyebben lezárta a mérkőzést. Nadalnak mindenképpen  a torna fináléjának ténye önbizalommal szolgálhat, mivel az utóbbi hónapokat gyenge játék és meglepő vereségek jellemezték. Nadal jövőjével kapcsolatban az elmúlt napokban rengeteg érdekesebb hír látott napvilágot, egy esetleges tornagyőzelem végleg pontot tehet a találgatásokra.

Novak Djokovic-David Ferrer 6/2 6/3

Egy meccs, ahol a forgatókönyv ezúttal sem változott…

Djokovic szokásos módon megsemmisítette Ferrert Kép forrása: tennisnow.com

Djokovic szokásos módon megsemmisítette Ferrert
Kép forrása: tennisnow.com

Novak Djokovic és David Ferrer párharcai eddig azt a képet hozták, hogy Ferrer ha feje tetejére állt, akkor sem volt semmi esélye elődöntős vetélytársa ellen. A spanyol már a második adogatójátékában break hátrányba került, ráadásul Djokovicnak mindenre volt válasza. Ferrer önbizalma hamar elszállt, a szerb 4-1-re elhúzott. A negyedik kiemelt  ezek után hiába jött vissza a dupla break hátrányból, a világelső magabiztosan 6/2-re nyerte az első játszmát. A folytatásban Ferrer minden ereje kevés volt ahhoz, hogy szorosabbá tegye a mérkőzést. Boris Becker tanítványa macska-egér játékot űzött ellenfelével, akit a tőle már megszokott könnyedséggel padlóra küldött. Ferrer igazából semmiféle különösebb ellenállást nem tudott tanúsítani, Djokovic könnyedén döntőbe került és hatodik pekingi tornagyőzelmét ünnepelheti egy újabb siker esetén.

Mi várhat ránk holnap?

Vajon hasonló összecsapást láthatunk, mint Párizsban Kép forrása: mirror.co.uk

Vajon hasonló összecsapást láthatunk, mint Párizsban?
Kép forrása: mirror.co.uk

 A Nadal-Djokovic összecsapások a teniszvilág jelenlegi leglátványosabb és legemlékezetesebb párharca egyben. Számos elképesztő színvonalú találkozót láthattunk a két játékos között, ahol eljött a 45. összecsapás. Az utolsó, történelmi összecsapást a Roland Garroson Djokovic nyerte három szettben, az esélyek ezúttal is inkább mellette szólnak. Nadalt azonban bármennyire nem a lehető legjobb formában érkezezik a döntőre, nem lehet leírni. A spanyol bármikor képes egy olyan teniszt előhúzni, amivel könnyedén kellemetlen órákat okozhat a világ jelenlegi legjobb teniszezőjének. A győztes nevére már csak délutánig kell várni.

Kiemelt kép forrása: barclaysatpworldtourfinals.com

A hozzászólások le vannak zárva.