ATP World Tour Finals 2015: Ez már valami egészen más volt

Véget ért a második nap a londoni világbajnokságon. A hazai delegált örömet szerzett szurkolóinak, a salakkirály pedig remek teniszével kápráztatta a tenisz szerelmeseit.

Andy Murray-David Ferrer 6/4 6/4

Murray túl van az első csatán Kép forrása: theguardian.com

Murray túl van az első csatán
Kép forrása: theguardian.com

Sok kérdés felmerült, hogy egy 100 %-os Andy Murrayt láthatunk-e első mérkőzésén koncentráltságban a spanyol David Ferrer ellen. Davis Kupa döntő ide vagy oda, a brit nem okozott csalódást szimpatizánsainak. Az első szettben a lehető legjobbkor csinálta meg a breaket. A szép lassú csordogálás egy esetleges rövidítés felé, azonban Murray ezt megakadályozta. 4-4 után két játékot megnyerve került szettelőnybe. A második játszmát Ferrer kezdte break előnnyel, ez mégsem jelentett túlságosan nagy fórt számára. A brit a játszma közepén visszatáncolt, majd másodszor is, ellenfele számára a legkellemetlenebb időszakban döntött el egy újabb szettet. Murray tehát két játszmás győzelemével mutatkozott be Londonban.

Rafael Nadal-Stan Wawrinka 6/3 6/2

Nadal reakciója egy átemelés után Kép forrása: livetennis.com

Nadal reakciója egy átemelés után
Kép forrása: livetennis.com

Párizsi negyeddöntő újratöltve, avagy egy újabb csata Rafael Nadal és Stan Wawrinka között. Akkor a svájci két rövidítésben nyerni tudott, azonban most egy teljesen más játékfelfogással pályára lépő Nadal állt a második oldalon. A mérkőzést pedig a svájci kezdte rögtön breakkel, de ez sokáig nem jelentett tetemesebb előnyt számára. A spanyol visszajött, majd 4-3-as vezetésénél egy hosszú játék után már a szettért adogathatott. Wawrinkát ez a game arra a pár percre teljesen megtörte, Nadalé lett az első szett. A második szettben Toni Nadal tanítványának 7 break labdája is adódott, azonban semmiféle esély nem mutatkozott a brekre, Wawrinka folyamatosan szórta a nyerőket. A következő játékban meglévő két break labdából egy kihasználása fordulatot jelenthetett volna, azonban Nadal a legnehezebb helyzetből is parádés átemelést ütött. Innentől pedig nem lehetett kérdés ki nyeri a mérkőzést. A spanyol magabiztosan teniszezett, az idei Roland Garros bajnok pedig rengeteget hibázott. Nadal a második szettet már sokkal könnyebben nyerte, ez nagy önbizalmat adhat neki a többi mérkőzésre. Nyugodtan kijelenthetjük: rég láttuk ennyire jól játszani Rafael Nadalt.

Lássuk a mai programot…

Jöhet a 43. Djokovic-Federer Kép forrása: indianexpress.com

Jöhet a 43. Djokovic-Federer
Kép forrása: indianexpress.com

Kezdésnek rögtön ott lesz hamarosan Tomas Berdych és Kei Nishikori összecsapása. Aki nyer még reménykedhet, a vesztes pedig valószínűleg elbúcsúzik a további küzdelmektől.

Este pedig egy újabb csemege a tenisz szerelmesei számára. Novak Djokovic és Roger Federer 43. alkalommal játszik egymás ellen. A szerbet szinte a lehetetlennel egyenlő volt megállítani mostanság, viszont a két nyert szett könnyedén kedvezhet a svájcinak.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.