ATP World Tour Finals 2015: Másodszorra is csak öt vesztett játék

Korai rangadó, a csata azonban elmaradt. Az Ilie Nastase csoport második játéknapja után már csak Rafael Nadal maradt veretlen.

Rafael Nadal-Andy Murray 6/4 6/1

Nadal Murrayt is könnyen verte Kép forrása: theguardian.com

Nadal Murrayt is könnyen verte
Kép forrása: theguardian.com

Két addig még 100 %-os teniszező csapott össze, azonban Rafael Nadal nem várt könnyedséggel győzte le Andy Murrayt. A mérkőzés gyors break váltással indult útjára. Innentől kezdve a spanyol, adogatásainál az utolsó pontokat szinte hiba nélkül játszotta meg, közben folyamatosan nyomást helyezett ellenfele szerváira. Nadalnak hat lehetőség szükségeltetett az előny megszerzéséhez, a break azonban nem is jöhetett volna számára jobb pillanatban- meglett vele együtt az első szett is. Murray sok energiát tett az első játszma megnyerésébe, ennek elvesztéséből nem jött ki pozitívan. A második szettben a brit gyorsan 3-0-s hátrányba került, ráadásul minden fontos pontot rendre Nadal nyert meg. A korábbi világelső második mérkőzésén is meggyőző és stabil tenisszel rukkolt elő, győzelme nem igazán forgott veszélyben.

Stan Wawrinka-David Ferrer 7/5 6/2

Az első szett végjátéka mindent megváltoztatott Kép forrása: asia.eurosport.com

Az első szett végjátéka mindent megváltoztatott
Kép forrása: asia.eurosport.com

Remek forma ide vagy oda, amennyiben nem használod ki az óriási esélyeket, könnyen pórul járhatsz. Valószínűleg ezt David Ferrer is megtanulhatta Stan Wawrinka elleni mérkőzésén. A spanyol remekül kezdte a második mérkőzését, 5-3-nál még egy játszmalabdával is elérhető közelségben volt számára az első szett. A lehetőség elszalasztása megbosszulta önmagát. A svájci innen megnyerte az első szettet, ezzel teljesen a maga javára fordította a mérkőzést. A második játszmában Wawrinka hamar 5-1-es előnyben találta magát, majd miután Ferrer nyögvenyelősen hozta a saját adogatását, megtette az utolsó lépést a győzelem megszerzéséhez. Wawrinka sima győzelme csak akkor érhet valamit számára, amennyiben Andy Murrayt is legyőzi.

A holnapi kínálatból…

Könnyen lehet hogy ez a meccs már tét nélküli lesz Kép forrása: telegraph.co.uk

Könnyen lehet hogy ez a meccs már tét nélküli lesz
Kép forrása: telegraph.co.uk

Délután 3 órakor Roger Federer és Kei Nishikori találkozójával kezdődik meg a Stan Smith csoport utolsó játéknapja. A svájci már biztos csoportelsőként kényelmesen teniszezhet, ellenfelének csak a két játszmás győzelem a járható út, de ez sem garancia a továbbjutásra.

Novak Djokovic ilyen szempontból szerencsés helyzetben van. A szerbnek nincs más dolga első körben, mint figyelni mi történik a délutáni mérkőzésen, ez meghatározhatja mennyire kell tepernie az elődöntőbe kerülésért.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.