Federer visszalépett Madridban!

A svájci legenda sajtótájékoztatót tartott ma délután. Hátsérülés miatt nem vállalja a szereplést.

Az Australian Open után térdműtétet hajtottak végre rajta. Visszatérő tornának Miamit tűzte ki, de gyomorproblémák miatt visszalépett. Végül Monacóban folytatta a 2016-os szezon, előzményekhez képest jónak látszó állapotban – eljutott a negyeddöntőig. Jött most azonban a régi-új probléma, a háta:

“Minden rendben volt, amikor megérkeztem Madridba, de szombaton előjöttek a hátfájdalmak. Nem akkora a gond mint a (2014-es) Davis Kupa döntő előtt, de nem akarok kockáztatni, ha nem vagyok ép. (…) Az a célom, hogy 100%-os állapotban legyek a Roland Garroson, vagy ha nem is ott, akkor Wimbledonban. (…) Természetesen frusztrál, hogy nem játszhatok itt, de minden erőmmel azon leszek, hogy a hátproblémám elmúljon. (…)

Nyilatkozat forrása: facebook/FedFamily

Egy ilyen jelentős név visszalépése mindig is nagy veszteség, de most még inkább, hiszen Federer (3.) és Nadal (5.) egy negyedbe kerültek, így összecsaphattak volna a legjobb 8 között. A négyszeres apuka távollétében Dominic Thiem (14.) számára nyílt lehetőség a negyeddöntőbe jutásra.

A kiemelt kép forrása: tennisinfo.com.br

A hozzászólások le vannak zárva.