Álomdöntő felé félúton

A negyeddöntőkhöz érkezett a Mutua Madrid Open küzdelme. A nyolcaddöntők kevés meglepetést, ellenben nagy csatákat hoztak.

Djokovic könnyen legyőzte Bautista Agutot Kép forrása: vavel.com

Djokovic könnyen legyőzte Bautista Agutot
Kép forrása: vavel.com

Roberto Bautista a legnagyobb nyugodtsággal teniszezhetett, hiszen Novak Djokovic ellen lépett a center pálya berkein belül pástra. Ez azonban mindösszesen három game megnyerésére volt elegendő a világelsővel szemben, aki úgy látszik erre a tornára már maximális erejét bedobja. Djokovicnál nem túlzás azt mondani, hogy kiválóan adogatott, a spanyol játékosnak semmi esélye nem volt elvenni a szerb szerváját, 6/2 6/1 lett a vége. A szerb a negyeddöntőben a Milos Raoniccal találkozik, miután a kanadai két játszmában búcsúztatta a francia Jo-Wilfried Tsongát. Djokovicnak ráadásul meglehet a kellő önbizalma Raonic ellen, a két játékos eddigi lejátszott tizenhat szettjéből csupán egyet veszített Boris Becker tanítványa.

Kyrgios a legjobbkor vette el Cuevas adogatását Kép forrása: atpworldtour.com

Kyrgios a legjobbkor vette el Cuevas adogatását
Kép forrása: atpworldtour.com

Az uruguayi Pablo Cuevas remekül harcolt ezen a tornán, hiszen legyőzte a Münchenben tornagyőztes Philipp Kohlschreibert, majd a francia Gael Monfilsot. A legjobb nyolcba kerülésért azonban a Nick Kyrgios elleni meccsbe már beletört a bicskája. Az első két játszma megosztása után Kyrgios tudott egy picivel erősebb maradni a végjátékban. Az elődöntőbe kerülés sem lesz egyszerű az ausztrálnak, Kei Nishikori a Richard Gasquet elleni próbatételt is két szettben vette.

Nadal meccse csak 4-4-ig volt szoros Kép forrása: tennistv.com

Nadal meccse csak 4-4-ig volt szoros
Kép forrása: tennistv.com

Amilyen nehezen indult, olyan könnyű lett a vége. Rafael Nadal 3-0-ás hátránnyal vágott neki a Sam Querrey elleni összecsapásnak, azonban a spanyol mostanában mutatott remek formáját bizonyítja, hogy innentől csak 3 játékot bukott el. A mallorcai ráadásul a sorsolására sem panaszkodhat, hiszen a portugál Joao Sousával csap össze a legjobb 4-be kerülésért. A portugál játékos kiejtette a Nadalra talán egy fokkal veszélyesebb Jack Sockot.

Murray jól kezelte Simon játékát Kép forrása: dailymail.co.uk

Murray jól kezelte Simon játékát
Kép forrása: dailymail.co.uk

Végül lássuk a tábla legalsó részének történéseit. Két remek mérkőzésre lehetett számítani. Tomas Berdych és David Ferrer összecsapása két szoros szettet hozott, ahol akár egy 10-8-as Tiebreaket és egy 7/5-ös szettre lehetne azt mondani, hogy ide és oda is eldőlhetett volna a szett, azonban mégse. Tomas Berdych a rövidítésben nem engedte játszmalabdához Ferrert, majd a második szettben végig vezetett, negyeddöntő lett a jutalma a majdnem két órás harcban. Andy Murray rendesen megszenvedett Radek Stepanek ellen, most még kellemetlenebb játék várt rá, hiszen Gilles Simonnal szemben nem könnyű a saját játékának ritmusát egyszerűen megtalálni. A francia játékos az első szettben sok energiáját belerakta és ebbe belefáradt, ráadásul a szettet a türelmetlensége miatt vesztette el. Murray 6/4 6/2-vel jutott tovább.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.