ATP Nottingham: Pablo Cuevas és Steve Johnson döntőzik

Wimbledon előtt még zajlik egy felvezető 250-es, ahol már a végjátéknál tartanak.

Az amerikai Steve Johnson (6.), a világranglista e heti 38. helyezettje két alkalommal is pályára lépett pénteken. A Kevin Anderson (1.) elleni negyeddöntőt nem tudták csütörtökön, így történt meg a csúszás. Döntő szett 4/4-től folytatódott a meccs, de sokáig nem tartott, a dél-afrikai elveszítette a szerváját, ami meghatározta a végeredményt (7/6(6) 5/7 6/4).

Szinte vert helyzetből nyerte meg az elődöntőt Cuevas forrás: www.sportinglife.com

Szinte vert helyzetből nyerte meg az elődöntőt Cuevas
forrás: www.sportinglife.com

Ezután jöhetett Pablo Cuevas (2.) és Gilles Müller (8.) elődöntője. A balkezes luxemburgi jó formában érkezett a tornára, miután Hertogenboschban egészen a döntőig jutott. Egy mérkőzésen múlott egy ehhez hasonló angliai szereplés. Az első szettben egy break döntött a javára, a másodikban is majdnem sikerült egy újabb. Azonban az uruguayi három fogadó előnyt hárított, elkerülve azt, hogy Müller a meccsért szerváljon. A szettről végül rövidítés döntött, meg a luxemburgi elszalasztott lehetősége, Cuevas könnyedén abszolválta az egyenlítést. A mentális fölénnyel ezután is rendelkezett, szépen, lassan felőrölte Müller szerváját, megcsinálta egyetlen break-jét, amivel később a meccset is megnyerte (3/6 7/6(3) 6/4)

Ezt követően tért vissza Johnson, akinek Andreas Seppi (7.) volt az ellenfele a legjobb 4 között. Az amerikai magabiztosan nyert. Mindkét játszmában a hajrában vette el az olasz szerváját, az egész meccsen pedig mindössze egy break-labdát kellett hárítania, az is sikerült neki (6/4 6/4).

Steve Johnson ezzel karrierje második ATP-döntőjébe jutott be (az első tavaly a bécsi 500-ason volt, fedett pályán). Cuevas ezen a téren tapasztaltabb. Ez lesz karrierje hetedik döntője az ATP-n és egész jó, 5-1-es aránnyal rendelkezik. Ő nyerte idén mindkét brazíliai tornát, a riói 500-ast és egy 250-est Sao Paulo-ban (mindkettő salakon), előbbin ráadásul Nadalt legyőzte a 4 között. Mentális adottságok miatt ő lehet az esélyes, de Johnson játéka kompatibilis(ebb) a füves borításhoz. Szorosnak ígérkezik tehát a döntő.

A kiemelt kép forrása: www.tennis-tourtalk.com 

A hozzászólások le vannak zárva.