ATP Brisbane: Dimitrov és Nishikori jutott be a döntőbe

A bolgár és a japán kiejtette az első két kiemeltet.

A második szettben nem működtek Raonic szervái Kép forrása: twitter.com/BrisbaneTennis

A második szettben nem működtek Raonic szervái
Kép forrása: twitter.com/BrisbaneTennis

Magyar idő szerint hajnalban rendezték meg a Brisbane-i ATP 250-es torna elődöntőit. Erős volt a mezőny az ausztrál városban, s az is maradt a végjátékra. A legtöbben arra számítottak, hogy a címvédő Milos Raonic (1.) elegendő erőt merít Rafael Nadal (5.) legyőzéséből és meg sem áll majd a duplázásig. Grigor Dimitrov (7.) viszont beleszólt az ilyesfajta számításokba. Az első szett még nagyon szoros volt, break-labda híján rövidítésben dőlt el, ahol szintúgy kiélezett volt a küzdelem. Bár Dimitrov megnyerte az első három pontot, mégis a kanadainak volt először szettlabdája, ez azonban kimaradt. A kétpontos különbségig tartó csatát aztán a bolgár nyerte meg, második játszmalabdáját kihasználva előnybe került. A folytatásban váratlanul nagyon alárendelt szerepbe került Raonic, hatalmas szervái ellenére kétszer “lebreakelte” őt az egykori wimbledoni elődöntős, innen pedig már nem volt visszaút. Zsinórban a harmadik alkalommal verte meg a kanadait.

Wawrinka első 2017-es döntője még várat magára Kép forrása: twitter.com/BrisbaneTennis

Wawrinka első 2017-es döntője még várat magára
Kép forrása: twitter.com/BrisbaneTennis

A világranglista jelenlegi 17. helyezettje Kei Nishikori (3.) ellen küzdhet meg karrierje ötödik ATP-tornagyőzelméért. Az alsó ágon a lehető legerősebb párosítás alakult ki. A japán mellett a legutóbbi Grand Slam-torna győztese, a US Open-címvédő Stan Wawrinka (2.) jutott még be a 4 közé. A top 10-es rangadó első szettje hasonlóan alakult a másik meccs első szettjéhez, csak ebben az esetben break-labdáról is lehet beszélni. Wawrinkának volt 3 az első adódó alkalomkor, de Nishikori megnyerte a maratoni hosszúságú játékot. A következő game-ekben már nem kellett olyan sok pontot lejátszaniuk és nagyon egyik fél szervája sem forgott veszélyben. A szettről rövidítés döntött, a mindent eldöntő 13. játékban annyi fogadópontot nyert a japán, hogy annak köszönhetően könnyedén került előnybe. A folytatásra átvette a kezdeményezést a világranglista 5. helyezettje. A második szett elején elvette a svájci szerváját, akinek aztán rögtön volt válasza erre a breakre, de ezt követően Nishikori újabb fogadó játékot nyert. Újabb válasz nem érkezett Wawrinkától, ezzel a japán elegendő game-különbséget harcolt ki, amiből aztán nem engedett le.

Eredmények:

G. Dimitrov [7] (BUL) – M. Raonic [1] (CAN) 7/6(7) 6/2

K. Nishikori [3(JPN) – S. Wawrinka [2] (SUI) 7/6(4) 6/3

A két döntősnek nem ez lesz az első összecsapása. Korábban már háromszor összecsaptak, és Nishikori vezeti a “párharcot”, 3-0-val. Mi több, legutóbbi meccsükön, tavaly Torontóban fordult elő először, hogy Dimitrov szettet nyert. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet szoros meccs majd a mostani fináléban sem. A felek képességei alapján lehet számítani egy színvonalas összecsapásra.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/BrisbaneTennis

A hozzászólások le vannak zárva.