ATP: Ma három bajnokot avatnak!

Három helyszín, három finálé. Mind a három tornán bejutott az első kiemelt a döntőbe.

Estoril

Carreno Busta megfékezte Ferrert
Kép forrása: tennisnow.com

A portugál városban az első négy kiemeltből három játékos is kvalifikálta magát az elődöntőbe. Pablo Carreno Busta első kiemeltként indult a versenyen, az elődöntőben David Ferrerel találkozott. A fiatalabb spanyolt a korábbi Roland Garros döntős nem tudta szoros mérkőzésre kényszeríteni, Carreno Busta 6/3 6/3-al jutott fináléba. A második elődöntőben két nem éppen salakpályás játékos csapott össze. Végül Gilles Müller az első játszmában játszmalabdákat is hárítva, majd a másodikban az első játékban megszerzett breaket végig tartva nyert két játszmában a dél-afrikai Kevin Andersonnal szemben.

A mai napon tehát Pablo Carreno Busta és Gilles Müller mérkőzik meg a fináléban. Bármelyikük diadalmaskodik, ez lesz első salakpályás tornagyőzelme.

München

Vajon Pella megszerzi pályafutása első tornagyőzelmét?
Kép forrása: livetennis.com

A német fővárosban a hazai közönség továbbra is szurkolhatott kedvencének. Alexander Zverevre azonban igen nehéz mérkőzés várt a spanyol Roberto Bautista Agut ellen. A harmadik kiemelt viszont vette az újabb akadályt és két szoros játszmában búcsúztatta a második kiemeltet, Zverev 7/5 7/5-el került a döntőbe. A második elődöntőbe két olyan játékos jutott be, akikre a sorsolás megtekintésekor nem igazán lehetett számítani. Elődöntőjük azonban abszolút megérdemelt volt, hiszen Chung előbb Monfilsot is legyőzte, majd szombaton még negyeddöntőzhetett Klizannal, Pella pedig a második fordulóban Fogninit verte. Az elődöntőben végül egy közel 2 és háromnegyed órás csatát az argentin tudott megnyerni, aki a kvalifikációból elverekedte magát a döntőbe.

Zverev lehet a müncheni torna ötödik hazai győztese, Pella pedig pályafutása során először nyerhet ATP versenyt.

Istambul 

Cilic legyőzte a címvédőt
Kép forrása: beinsports.com

Egy torna aminek a végkimenetele a papírforma szerint ment. A fináléba az első két kiemelt jutott be, bár tegyük hozzá Raonicnak és Cilicnek sem a salakpálya a legerősebb borítása. Ráadásul mind a ketten viszonylag könnyedén tudtak döntőbe jutni. Az első elődöntőben Marin Cilic találkozott az argentin Diego Schwartzmannal. A horvát az első jászmát könnyedén nyerte, majd a második játszma rövidítésében három játszmalabdát is hárítva végül lezárta a mérkőzést. Milos Raonic kicsivel később a szerb Viktor Troickival mérkőzött meg. A nagyobb csata elmaradt, a kanadai magabiztosan 6/2 6/3-al döntős lett.

A török városban már egészen biztosan elmarad a címvédés, hiszen Schwartzman kiesett. Az első két kiemelt közül kerül ki a bajnok, Raonic 9., Cilic a 17., egyéni tornagyőzelmét szerezheti meg.

A hozzászólások le vannak zárva.