Roland Garros 2017: Murray és Wawrinka is továbbjutott

Kiesett a római bajnok, Murray és Wawrinka is továbbjutott. Lássuk mi történt a Roland Garros harmadik játéknapján.

Murrayre nehéz torna vár Párizsban, de túl van az első akadályon
Kép forrása: express.co.uk

A világelső és tavalyi döntős Andy Murray egy igen gyengére sikerült salakszezon után vágott neki az idei párizsi Grand Slam tornának. Első ellenfele az orosz Andrey Kuznetsov volt. A brit kezdte jobban a mérkőzést, 5-2-re ellépett, azonban nehezen és csak fogadóként tudta lezárni 5-4-nél az első játszmát. Ekkor már látszott, hogy Kuznetsov megérkezett a mérkőzésbe, a második játszmában már sokkal bátrabban teniszezett, másfél óra játék után kiegyenlített. A mérkőzés szorossága azonban eddig a pontig tartott, innentől Murray akin ritkán lehet észrevenni, hogy ennyire tüzelné magát, 6/2 6/0-val bedarálta Kuiznetsovot. A világelsőnek továbbra sincs könnyű ága, hiszen a szlovák Martin Klizan következik.

Wawrinkának nem okozott gondot első mérkőzése
Kép forrása: bettingtips4you.com

Stan Wawrinka magabiztos győzelemmel kezdte az idei Roland Garrost. A svájci első mérkőzésén a szlovák Jozef Kovalikkal csapott össze, aki csak a második játszmában tudta némileg megszorongatni a 2015-ös bajnokot. Wawrinka dupla break előnnyel fejezte be az első játszmát, majd ami kulcsfontosságúnak bizonyult, a másodikban break hátrányból visszatáncolva Tiebreakot követően 2-0-s előnyre tett szert. Kovaliknak ugyan a harmadik játszma elején voltak lehetőségei, azonban ezzel nem tudott élni, Wawrinka pedig 6/3-ra nyerte a szettet. A svájci a következő körben az ukrán Alexander Dolgopolovval játszik.

Azok a nagyobb nevek akik ma kerültek először sorra jól állták a sarat. A harmadik játéknapon többek között továbbjutott Juan Martin Del Potro, Kei Nishikori, Gael Monfils, John Isner és Tomas Berdych is.

A római bajnok hamar búcsúzott Párizsban
Kép forrása: themalaymailonline.com

Az első nagyobb meglepetés viszont hamar jött. Alexander Zverev és Fernando Verdasco még hétfőn kezdték el, akkor 1-1-es szettállásnál sötétedés miatt abba kellett hagyni. Az újrakezdésnél a német tudott hamarabb kapcsolni, aki a harmadik szett harmadik játékában break előnybe került. Ez a kisebb fór azonban nem tartott sokáig, előbb Verdasco visszavette az elvesztett adogatást, majd 5-4-nél elnyerte Zverev adogatását. A negyedik játszmában Zverev továbbra is küzdött az adogatásai megtartásával, azonban Verdasco a szett elején breakelni tudott, majd fogadóként nyerte meg 5-2-nél a meccset. Kiesett tehát a római győztes, Verdasco pedig a francia Pierre-Hugues Herberttel csap össze.

A torna másik egyelőre még csak levegőben lógó meglepetése Jo-Wilfried Tsonga esetleges kiesése lehet, aki ettől a negyedik játszmában egy játékra van. A sötétedés miatt félbeszakított mérkőzésen ugyanis az argentin Olivo 5-4-re vezet a negyedik szettben, igaz Tsonga adogat majd.

A mai napon ismét Nadal és Djokovic lép a porondra. A kilencszeres győztes a holland Robin Haase ellen játszik, míg a címvédő ellenfele a portugál Joao Sousa lesz.

A hozzászólások le vannak zárva.