ATP beharangozó: Bastad

Svédország és salakpálya a harmadik színtere ennek a játékhétnek.

Ebben a városban 1948 óta minden nyáron megrendeznek egy tornát, amit aztán az ATP is felkarolt létrejöttekor. A svéd tenisz kiválóságai közül szinte mindenki megnyerte már: Borg, Edberg, Wilander, Norman és még Robin Söderling is. Rajtuk kívül még Taróczy Balázs nevét is meg lehet találni a bajnokok listáján, Wimbledon 1985-ös páros bajnoka öt évvel az ominózus siker előtt nyert Skandináviában. 2005-ben pedig Rafael Nadal is bajnoki címet szerzett itt.

Most természetesen nem lesz ilyen illusztris névsor a 250-es torna tábláján, de a sportszerető svéd közönség így is jól szórakozhat majd. Nem kevés spanyol ajkú versenyző teszi tiszteletét a helyszínen, akik bemutatót tarthatnak majd a salakpályás teniszről. A kiemeltek közül például csak az orosz Karen Khachanovhoz (5.) nem kötődnek spanyol szálak. A tábla tetején a spanyol Pablo Carreno Bustát (1.) találhatjuk, aki idén remek szezont fut, be is jutott már karrierje első Grand Slam negyeddöntőjébe a Roland Garroson. Az ő negyedébe az argentin Diego Schwartzmant (8.) sorsolták. Egy negyeddel lejjebb találhatjuk Khachanovot, akinek a papírforma alapján a 8 között majd a szintén argentin Horacio Zeballosszal (9.) kellene majd játszania. Meg kell azonban jegyezni, hogy főtáblára került a lett Ernests Gulbis is, aki Wimbledonban azt mutatta, hogy talán újra megfelelően motivált. Ebbe a negyedbe került ő is, és ha igazán lesz kedve játszani, akkor bárkin felülkerekedhet akár.

A tábla legalján találhatjuk meg a címvédő, spanyol Albert Ramos-Vinolast (2.), aki a negyeddöntőben honfitársával, Fernando Verdascoval (6.) csaphat össze. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az idén most már tényleg visszavonuló Tommy Haas is a tábla ezen részére került be. S végül, de nem utolsó sorban ott van a harmadik negyed, ahová a kétszeres bajnok, David Ferrer (8.) és a 2014-es győztes, uruguayi Pablo Cuevas (3.) lett sorsolva.

A kiemeltek

Kiemelési rangsor Ranglistás helyezés
1.Pablo Carreno Busta (ESP)16.
2.Albert Ramos-Vinolas (ESP)24.
3.Pablo Cuevas (URU)29.
5.Karen Khachanov (RUS)33.
6.Fernando Verdasco (ESP)39.
7.Diego Schwartzman (ARG)38.
8.David Ferrer (ESP)46.
9.Horacio Zeballos (ARG)56.

A torna sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: opencourt.ca

A hozzászólások le vannak zárva.