ATP beharangozó: Umag

A horvátországi salakos 250-es verseny főtábláján egy magyar teniszező is szerepel, de nem Fucsovics Márton.

Isztria tartomány egyik legnagyobb városa már 1990 óta ad otthont ATP tornának, hagyományosan az idény átmeneti részében, Wimbledon és a US Open Series között. Idén Gael Monfils (2.) és David Goffin (1.) személyében két olyan résztevőt is üdvözölhetnek a rendezők, akik a közelmúltban megjárták már a top 10-et is a világranglistán. Minket, magyarokat azonban most jobban érdekelhet az, hogy egy honfitársunk is ott van a főtáblán.

Balázs Attila ugyanis megnyerte minden mérkőzését a selejtező során! A hetet világranglista 174-ként kezdő 28 éves teniszező a kvalifikáció 5. kiemeltjeként az utolsó fordulóban győzte le 6/3 7/5-re az 1. kiemelt, orosz nagy tehetség, Andrey Rublevet. A káprázatos siker hétfőn született meg, ekkor még nem lehetett tudni, kivel fog játszani, azóta viszont fény derült a vetélytárs kilétére: Damir Dzumhur, Bosznia-Hercegovinából. A 25 éves délszláv teniszező jelenleg a világranglista 75. helyén áll, ám idén érte el karrierje csúcsát, mikor a mostanihoz képest 9 pozícióval állt előrébb. A meccs pikantériája mindenféleképpen az lesz, hogy a győztes a második fordulóban épp David Goffinnel fog megmérkőzni.

A belga teniszezőnek közben máris könnyebbé vált az út egy lehetséges döntőig, hiszen az ő negyedébe került Gilles Simon (5.) az első körben kikapott az olasz Cecchinatotól. A felső ágra került a címvédő és friss apuka, Fabio Fognini (3.) is, aki később akár a tavaly döntő visszavágóját is lejátszhatja a szlovák Andrej Martinnal. Ehhez azonban a hazaiak fiataljának, Borna Coricnak (6.) is lehet majd egy-két szava. Az alsó ágon Monfils negyedébe sorsolták honfitársát, Benoit Paire-t (7.). A lehetséges belhoni párharc lehetséges ellenfelei a 4 között pedig Jiri Vesely (8.), vagy két Budapesten jól szereplő versenyző, Paolo Lorenzi (4.) vagy Aljaz Bedene lehetnek majd.

A kiemeltek

Kiemelési rangsor Ranglistás helyezés
1.David Goffin (BEL)14.
2.Gael Monfils (FRA)13.
3.Fabio Fognini (ITA)27.
4.Paolo Lorenzi (ITA)34.
5.Gilles Simon (FRA)36.
6.Borna Coric (CRO)44.
7.Benoit Paire (FRA)37.
8.Jiri Vesely (CZE)57.

A torna sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: tennis-forecast.com

A hozzászólások le vannak zárva.